Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Πότε θα πληρωθούν όσοι κάνουν αίτηση από σήμερα για το κοινωνικό μέρισμα
[Newsbeast]: Πότε θα πληρωθούν όσοι κάνουν αίτηση από σήμερα για το κοινωνικό μέρισμα

[Newsbeast]: Πότε θα πληρωθούν όσοι κάνουν αίτηση από σήμερα για το κοινωνικό μέρισμα

Αναλυτικά η διαδικασία, ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία

Διαρκείς είναι οι «επισκέψεις» των φορολογούμενων στην πλατφόρμα koinonikomerisma.gr , όπου υποβάλλονται οι αιτήσεις όσων διεκδικούν το κοινωνικό μέρισμα. Οι πρώτοι που υπέβαλαν αίτηση έως και χθες, εφόσον δικαιούνται το μέρισμα, θα δουν το ποσό να πιστώνεται στους λογαριασμούς τους την Παρασκευή.

Όσοι καταχωρίσουν από σήμερα τα στοιχεία τους στην αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα, θα πληρωθούν στις 28 Δεκεμβρίου , οπότε και κλείνει το σύστημα.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αίτησης είναι η 21η Δεκεμβρίου , όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Εντωμεταξύ, το λάθος που είχε προκύψει με την 5ετή διαμονή είναι σε διαδικασία διόρθωσης, και σε ορισμένους δικαιούχους έχει ήδη διορθωθεί, ενώ σε άλλους είναι διαδικασία σε εξέλιξη. Σε αρκετές περιπτώσεις το λάθος διορθώνεται με τον επανέλεγχο της αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται επίσης στα στοιχεία για τη διασταύρωση του πεδίου του ΑΦΜ στο IBAN του λογαριασμού. Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει πως: «Σε περίπτωση που από λάθος δηλωθεί ενεργός λογαριασμός ΙΒΑΝ ο οποίος δεν ανήκει στο δικαιούχο ή συνδικαιούχο του μερίσματος (ανήκει δηλαδή σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο), ενδέχεται η πληρωμή να προχωρήσει κανονικά καθώς δεν είναι πάντοτε δυνατός ο έλεγχος του συνδυασμού του ΑΦΜ με το ΙΒΑΝ. Σε αυτή την περίπτωση θα εισπραχθεί το κοινωνικό μέρισμα από κάποιον άλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!