Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Newsbeast]: Πότε χρησιμοποιούμε την ανακύκλωση αέρα στο κλιματιστικό του αυτοκινήτου
[Newsbeast]: Πότε χρησιμοποιούμε την ανακύκλωση αέρα στο κλιματιστικό του αυτοκινήτου

[Newsbeast]: Πότε χρησιμοποιούμε την ανακύκλωση αέρα στο κλιματιστικό του αυτοκινήτου

Μια ακαταλαβίστικη λειτουργία και ένας μύθος που επιμένει ξεδιαλύνονται

Παρά το γεγονός ότι αυτά τα δύο κουμπάκια, της εισαγωγής αέρα στην καμπίνα και της ανακύκλωσης αέρα, υπάρχουν σε κάθε αυτοκίνητο εδώ και δεκαετίες, η χρήση τους φαίνεται πως συνεχίζει να πονοκεφαλιάζει τους οδηγούς.

Πότε χρησιμοποιούμε λοιπόν το ένα και πότε το άλλο; Είτε έχετε απλό χειροκίνητο σύστημα κλιματισμού με περιστροφικό διακόπτη είτε αυτόματο και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο (ακόμα και διζωνικό) κλιματισμό, οι βασικές αρχές είναι ίδιες εδώ.

Η ανακύκλωση αέρα παραμένει η συχνότερη επιλογή κατά το καλοκαίρι, όχι όμως και τον χειμώνα. Η ανακύκλωση του αέρα της καμπίνας θα ψύξει γρηγορότερα το εσωτερικό περιβάλλον μια ζεστή μέρα, αφαιρώντας περιττό κόπο από τα εξαρτήματα της συσκευής. Φτάνει να μην επιλέξετε την ανακύκλωση μόλις ξεκινήσετε, όταν η καμπίνα είναι ακόμα καυτή δηλαδή!

Αποεπιλέγουμε πάντως την ανακύκλωση αέρα όταν τα τζάμια αρχίζουν να θαμπώνουν. Σε μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα δηλαδή ή σε μια ξαφνική καλοκαιρινή μπόρα.

Η βασική ιδέα εδώ είναι πως το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου πρέπει να δουλεύει σαν τα οικιακά κλιματιστικά. Τα οποία ανακυκλώνουν τον αέρα του δωματίου ψύχοντάς τον ολοένα και περισσότερο, αντί να εισάγουν τον θερμότερο αέρα του εξωτερικού περιβάλλοντος. Το ίδιο ισχύει και στο AC του αυτοκινήτου .

Όταν λοιπόν το ζητούμενο είναι να δουλέψει γρήγορα και αποδοτικά ο κλιματισμός του αυτοκινήτου, η ανακύκλωση αέρα είναι η μόνη ενδεικνυόμενη δράση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!