Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Πόσο κοστίζουν στην Τουρκία οι γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο
[Newsbeast]: Πόσο κοστίζουν στην Τουρκία οι γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο

[Newsbeast]: Πόσο κοστίζουν στην Τουρκία οι γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο

Ο διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης μιλάει για τη «βιασύνη» του Ερντογάν και τη διεθνή θέση της Άγκυρας

Η δραστηριότητα της Τουρκίας σε όλα τα ζητήματα που διατηρεί ανοιχτά με τη διεθνή κοινότητα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ «προδίδουν» μια βιασύνη από πλευράς της Άγκυρας. Αυτό θα μπορούσε να σχετίζεται με πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων και η ανάγκη του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δείξει στο εσωτερικό πως εξακολουθεί να είναι ισχυρός, καθώς πλέον ορθώνονται πολλές φωνές που τον αμφισβητούν.

Όπως αναφέρει το news.gr , η Άγκυρα χρειάζεται γρήγορα αποτελέσματα σε πολλά επίπεδα γιατί αλλιώς αντιμετωπίζει το φάσμα απωλειών τόσο στο οικονομικό όσο και το πολιτικό πεδίο.

Ο γνωστός διεθνολόγος και Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης, αναλύει τους φόβους του Ερντογάν και της Τουρκίας και αιτιολογεί τις κινήσεις της.

«Κοιτάξτε ως προς την Ανατολική Μεσόγειο τα πράγματα είναι πολύ στριμωγμένα για την Τουρκία.

Είναι δεδομένο πως αυτή την στιγμή η Άγκυρα έχει ρίξει όλα τα χαρτιά της στο τραπέζι στην Ανατολική Μεσόγειο και επιδιώκει μια γρήγορη χρονικά λύση για να αποφύγει την επιμήκυνση του ζητήματος που θα είχε αρνητικό αντίκτυπο. Η προσπάθειά της, να πιέσει περαιτέρω την Κύπρο να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να αποδεχθεί de facto και de jure την συνδιαχείριση με τους Τουρκοκύπριους και την πρόσβαση επί της ουσίας της Τουρκίας στην χρησιμοποίηση των υδρογονανθράκων, αν κρατήσει καιρό η Άγκυρα θα αρχίσει να καταγράφει ζημιές και στο οικονομικό επίπεδο καθώς η παρουσία των πλωτών γεωτρύπανων έχει ένα κόστος περίπου 100.000 δολάρια την ημέρα ανά γεωτρύπανο αλλά και πολιτικά καθώς όσο συνεχίζεται αυτό είναι προφανές ότι στην Ευρώπη θα αρχίσει να ωριμάζει η ιδέα επιβολής πιο σκληρών κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία».

Ο κ. Φίλης μίλησε και για το πώς διαμορφώνονται οι διεθνείς σχέσεις της Άγκυρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!