Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Newsbeast]: Πόσα λεπτά πρέπει να βρισκόμαστε στη φύση για να είμαστε υγιείς
[Newsbeast]: Πόσα λεπτά πρέπει να βρισκόμαστε στη φύση για να είμαστε υγιείς

[Newsbeast]: Πόσα λεπτά πρέπει να βρισκόμαστε στη φύση για να είμαστε υγιείς

Ακόμα και το να κάθεσαι σε ένα παγκάκι ωφελεί

Μια νέα έρευνα που έγινε σε Βρετανία και Σουηδία κατέληξε σε έναν «μαγικό» αριθμό: στα 120 λεπτά που πρέπει να ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση ώστε να διατηρήσουμε τη σωματική υγεία και την ψυχική ευεξία μας.

Η πρωτοτυπία είναι πως για πρώτη φορά μια μελέτη δεν αρκέστηκε στη διαπίστωση ότι η φύση είναι ωφέλιμη, αλλά απάντησε στο ερώτημα πόση ακριβώς επαφή είναι αρκετή.

Σύμφωνα με την έρευνα κάτω από 120 λεπτά την εβδομάδα δεν βελτιώνουν τη σωματική και ψυχική υγεία, ενώ πάνω από τα 200 λεπτά το πρόσθετο όφελος βαίνει συνεχώς μειούμενο έως τα 300 λεπτά (πέντε ώρες), πέρα από τις οποίες δεν βελτιώνεται περαιτέρω η υγεία.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Μάθιου Ουάιτ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Έξετερ, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό «Scientific Reports», μελέτησαν στοιχεία για 19.800 ενηλίκους, αναλύοντας πόσο χρόνο μέσα στην εβδομάδα περνούσαν σε φυσικό περιβάλλον (όχι στον κήπο του σπιτιού τους) και πώς αυτή η χρονική διάρκεια σχετιζόταν με την κατάσταση της υγείας τους.

Βρέθηκε έτσι ότι τα 120 λεπτά (δύο ώρες) είναι ο ιδανικός χρόνος για επαφή με τη φύση και αυτό αφενός άσχετα με το πόσο μεγάλος είναι ο χώρος (πάρκο, άλσος, βουνό, δάσος, παραλία κ.α.) και αφετέρου ανεξάρτητα με το φύλο, την ηλικία, το εισόδημα, το επάγγελμα και το κατά πόσο κάποιος έχει χρόνια προβλήματα υγείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!