Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Newsbeast]: Πόσα χρήματα χρειάζεται ο ΟΗΕ για να βάλει τέλος στους θανάτους των εγκύων
[Newsbeast]: Πόσα χρήματα χρειάζεται ο ΟΗΕ για να βάλει τέλος στους θανάτους των εγκύων

[Newsbeast]: Πόσα χρήματα χρειάζεται ο ΟΗΕ για να βάλει τέλος στους θανάτους των εγκύων

Το ποσό αντιστοιχεί στο κόστος 110 στρατιωτικών αεροσκαφών

Για να δοθεί τέλος στους θανάτους κατά την εγκυμοσύνη ή τον τοκετό, στη βία που οφείλεται στο φύλο, τους γάμους παιδιών και να δοθεί η δυνατότητα οικογενειακού προγραμματισμού σε όλες τις γυναίκες στον κόσμο ως το 2030, χρειάζονται περίπου 264 δισεκ. δολάρια (περίπου 239,7 δισεκ. ευρώ), δηλαδή όσο στοιχίζουν 110 στρατιωτικά αεροσκάφη, δείχνει μελέτη τουΟΗΕ.

Η επένδυση 115,5 δισεκ. δολαρίων (περίπου 104,8 δισεκ. ευρώ) -η οποία ισοδυναμεί με το κόστος 46 υψηλής τεχνολογίας στρατιωτικών αεροσκαφών- θα έδινε τέλος στους θανάτους κατά την εγκυμοσύνη ή τον τοκετό ως το 2030, δήλωσαν ερευνητές στην Διεθνή Διάσκεψη για τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη που διεξάγεται από χθες Τρίτη στην Κένυα.

Το ποσό που απαιτείται για να δοθεί τέλος στους 12 εκατομμύρια γάμους παιδιών κάθε χρόνο ανέρχεται σε 35 δισεκ. δολάρια (περίπου 31,7 δισεκ. ευρώ), σημείωσαν οι ίδιοι, διευκρινίζοντας ότι με περίπου 600 δολάρια (περίπου 544,8 ευρώ) μπορεί να γλιτώσει ένα κορίτσι από το να το παντρέψουν σε παιδική ηλικία, ένα ποσό ισοδύναμο με τη διαμονή για μια νύχτα σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

Τα κράτη έχουν δεσμευτεί σε τρεις παγκόσμιους στόχους που συνδέονται με τα σεξουαλικά δικαιώματα τωνγυναικών και αυτά που αφορούν την αναπαραγωγή για τα επόμενα 10 χρόνια, αλλά στην έρευνα αυτή του Ταμείου του ΟΗΕ για τον Πληθυσμό (UNFPA) διαπιστώνεται ότι υπάρχει έλλειψη χρηματοδότησης για την επίτευξή τους μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Thomson Reuters Foundation .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!