Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Newsbeast]: Πώς θα προστατευτείτε από τον ιό του Νείλου
[Newsbeast]: Πώς θα προστατευτείτε από τον ιό του Νείλου

[Newsbeast]: Πώς θα προστατευτείτε από τον ιό του Νείλου

Ανησυχία μετά από τα νέα κρούσματα

Ανησυχία έχει προκληθεί στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών το γεγονός ότι σημειώθηκαν νέα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα. Για αυτό το λόγο εφιστά την προσοχή στα μέτρα ατομικής προφύλαξης από τα κουνούπια.

Μέσα στην τελευταία εβδομάδα, τόσο οι θάνατοι όσο και οι άνθρωποι που νόσησαν από τον ιό του Δυτικού Νείλου , σχεδόν διπλασιάστηκαν σε αριθμό,σύμφωνα με το επίσημο σύστημα καταγραφής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας – ΕΟΔΥ, (πρ.ΚΕΕΛΠΝΟ).

Συγκεκριμένα, από τις αρχές Μαΐου και μέχρι τις 14 Αυγούστου 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο και νόσησαν ακόμα 49, ενώ από μόνο από τις 14/8 και έως τις 22/8 σημειώθηκαν 4 θάνατοι και 47 νέα κρούσματα. Και οι 10 άνθρωποι που έχασαν συνολικά τη ζωή τους από εγκεφαλίτιδα (επιπλοκή που προκαλεί ο ιός) ήταν άνω των 60 ετών.
Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται από το τσίμπημα μολυσμένων κοινών κουνουπιών. Καθώς έχει πλέον εγκατασταθεί στη χώρα μας περιστατικά της νόσου αναμένονται και τον επόμενο μήνα καθ’ όλη τη διάρκεια της κυκλοφορίας των κουνουπιών.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:«Οι εγκληματικές παραλείψεις σε επίπεδο πρόληψης τα προηγούμενα χρόνια άφησαν αθωράκιστη τη χώρα μας απέναντι σε σοβαρές υγειονομικές απειλές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!