Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Newsbeast]: Πώς θα είναι τα αυτοκίνητα του αύριο και πότε θα βγάλει η Ελλάδα δικό της όχημα;
[Newsbeast]: Πώς θα είναι τα αυτοκίνητα του αύριο και πότε θα βγάλει η Ελλάδα δικό της όχημα;

[Newsbeast]: Πώς θα είναι τα αυτοκίνητα του αύριο και πότε θα βγάλει η Ελλάδα δικό της όχημα;

Ο οδηγός αγώνων Τάσος Ιαβέρης μιλάει στο newsbeast.gr για το όραμα του μέλλοντος
Γράφει
ο Γιώργος Κολέτσος

Παραδοσιακά, οι μεγάλες αλλαγές στα αυτοκίνητα πραγματοποιούνται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες περίπου κάθε επτά χρόνια. Παρόλα αυτά, αν λάβουμε υπόψη μας τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις αλλαγές που ήδη συντελούνται στο κλίμα αλλά και τις συνθήκες ζωής στις μεγαλουπόλεις, ίσως μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για το πώς θα είναι τα αυτοκίνητα πολλά πολλά χρόνια μετά, το 2050 ας πούμε.

Οι εταιρείες ήδη κάνουν παρουσιάσεις με τα αμάξια του μέλλοντος, ενώ οι ειδικοί φαντάζονται μια αυτοκίνηση με ασφάλεια ώστε να σταματήσει το αιματοκύλισμα στους αυτοκινητόδρομους μιας και 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο, παγκοσμίως, σε τροχαία. Ζητήσαμε από τον οδηγό αγώνων αυτοκινήτων, Τάσο Ιαβέρη να μας περιγράψει το δικό του όραμα.

- Πώς φαντάζεστε το αυτοκίνητο του μέλλοντος;

Tα αυτοκίνητο του μέλλοντος θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με τέτοια ηλεκτρονικά και λογισμικά συστήματα που θα καταργεί τον ανεγκέφαλο χειριστή- οδηγό του. Το αυτοκίνητο έχει γίνει το πιο καταστροφικό όπλο των τελευταίων δεκαετιών, με νούμερα νεκρών, αναπήρων και ακρωτηριασμένων που είναι μεγαλύτερα από τα αντίστοιχα ενός πολέμου. Και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί οι άνθρωποι όταν μπαίνουν μέσα σε ένα όχημα δεν έχουν ούτε την παιδεία ούτε τη γνώση του τι σημαίνει κινητική ενέργεια, τι είναι οι νόμοι της φυσικής, τι σημαίνει απώλεια ελέγχου και σύγκρουση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!