Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 13 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Πώς οργανώθηκαν τα Τάγματα Εφόδου του Χίτλερ
[Newsbeast]: Πώς οργανώθηκαν τα Τάγματα Εφόδου του Χίτλερ

[Newsbeast]: Πώς οργανώθηκαν τα Τάγματα Εφόδου του Χίτλερ

Η παραστρατιωτική οργάνωση που έφτασε να έχει δύναμη 20 φορές μεγαλύτερη από τον τακτικό στρατό της Γερμανίας

Διέδιδαν την ιδεολογία του μίσους, ασκούσαν βία και εκφόβιζαν, σκορπώντας τον τρόμο στη διάρκεια της δεκαετίας του 1920 και στις αρχές του 1930. Ήταν η παραστρατιωτική οργάνωση του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος που έπαιξε ρόλο-κλειδί στην άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία.

Τα Τάγματα Εφόδου συνόδευαν τον Χίτλερ στις δημόσιες εμφανίσεις του, λειτουργώντας ως σωματοφύλακές του, ενθάρρυναν τους υποστηρικτές του Φύρερ να ασκούν βία κατά των Εβραίων και των πολιτικών αντιπάλων, βία που ασκούσαν και οι ίδιοι σε κάθε ευκαιρία. Η δύναμή τους διαρκώς ενισχυόταν και το 1934 είχαν γίνει υπερβολικά ισχυροί, τόσο ισχυροί που έπρεπε να αποδυναμωθούν.

Τα Sturmabteilung (συντομογραφία: SA, Τάγματα Εφόδου) ιδρύθηκαν στο Μόναχο από τον Αδόλφο Χίτλερ το 1921. Τα πρώτα του μέλη προέρχονταν κυρίως από τα Freikorps (Ελεύθερα Σώματα), παραστρατιωτικές οργανώσεις που συγκροτήθηκαν στη Γερμανία μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι ομάδες αυτές αποτελούνταν σε μεγάλο βαθμό από πρώην στρατιώτες, που μάχονταν τους αριστερούς στους δρόμους τις πρώτες ημέρες της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.

Γνωστοί και ως «καφέ πουκάμισα», τα SA φορούσαν καφέ στολές, επηρεασμένες από τις στολές των Μελανοχιτώνων του Μπενίτο Μουσολίνι στην Ιταλία. Με το καφέ, ξεχώριζαν και από τα SS, που φορούσαν μαύρα.

Οι άντρες των SA προστάτευαν τις συγκεντρώσεις του κόμματος, παρελαύναν σε πορείες των Ναζί και είχαν αναλάβει την άσκηση βίας και εκφοβισμού των πολιτικών αντιπάλων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!