Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Newsbeast]: Πώς να φτιάξετε ένα δυνατό password και να το θυμάστε
[Newsbeast]: Πώς να φτιάξετε ένα δυνατό password και να το θυμάστε

[Newsbeast]: Πώς να φτιάξετε ένα δυνατό password και να το θυμάστε

Τέσσερις τρόποι που δουλεύουν καταπληκτικά

Η ανάγκη για έναν απόρθητο κωδικό ασφαλείας είναι αυταπόδεικτη, καθώς στην ηλεκτρονική μας ζωή όλα είναι διαπραγματεύσιμα.

Μόνο που τα καλά τα passwords δεν τα θυμάται κανείς, καταλήγοντας σε καταστροφή και μπαίνοντας σε περιπέτειες για την επαναφορά τους.

Η μνήμη μας μας προδίδει από καιρό σε καιρό, κι έτσι πρέπει να τη βοηθήσουμε στο ομολογουμένως δύσκολο έργο της.

Κάθε φορά που ξεσπά εξάλλου ένα χάκεμα κολοσσιαίων διαστάσεων, μας προτείνουν να αλλάξουμε αμέσως τους κωδικούς ασφαλείας μας, καθώς ο κίνδυνος καραδοκεί και γενικεύεται πριν καν τον καταλάβεις.

Μόλις το 8% των χρηστών χρησιμοποιούν διαφορετικά passwords για τις online δραστηριότητές τους, κάτι που γνωρίζουν φυσικά οι χάκερ και αποκτούν πανεύκολα πρόσβαση στα πάντα.

Να πώς θα φτιάξετε λοιπόν και θα θυμάστε κατόπιν έναν κωδικό ασφαλείας που θα κάνει τη ζωή δύσκολη στον αδιάκριτο και τον υστερόβουλο…

Η ανατομία του καλού password

Ο κανόνας λέει εδώ ότι όσο μεγαλύτερο το password, τόσο πιο δύσκολη η αποκωδικοποίησή του. Θέλετε 12 χαρακτήρες ή και περισσότερους για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και πρέπει να αποφεύγετε πάση θυσία τα ονόματα, τις τοποθεσίες και τις λέξεις που βρίσκουμε σε ένα αγγλικό λεξικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!