Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Newsbeast]: Πώς επηρεάζει η ηλικία των γονέων πιθανά προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών τους
[Newsbeast]: Πώς επηρεάζει η ηλικία των γονέων πιθανά προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών τους

[Newsbeast]: Πώς επηρεάζει η ηλικία των γονέων πιθανά προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών τους

Τι δείχνει νέα έρευνα

Λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς στην παιδική ηλικία εμφανίζουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από μεγαλύτερους γονείς , σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα δεδομένα της μελέτης, που δημοσιεύτηκαν στο «Child Development», το επιστημονικό περιοδικό της Ένωσης για την Έρευνα στην Ανάπτυξη του Παιδιού (Society for Research in Child Development), αναδεικνύουν ότι τα παιδιά με μεγαλύτερους γονείς τείνουν να έχουν λιγότερα συμπεριφορικά προβλήματα εξωτερίκευσης συναισθημάτων (π.χ. επιθετικότητα). Η ηλικία των γονέων, όμως, δεν φάνηκε να σχετίζεται με προβλήματα στις συμπεριφορές εσωτερίκευσης συναισθημάτων (π.χ. άγχος, κατάθλιψη), όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Η Μαριέλ Ζόντερβαν-Ζουίνενμπουργκ, μεταδιδακτορική ερευνήτρια μεθοδολογίας και στατιστικής στο πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, καθησυχάζει τους γονείς τονίζοντας ότι «με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αν αποκτήσουν παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία».

Η μελέτη, που διεξήχθη από ερευνητές από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ, το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, το Ιατρικό Κέντρο Έρασμος και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Γκόρνιγκεν, ανέλυσε δεδομένα από 32.892 παιδιά ολλανδικής καταγωγής, ηλικιών από 10 έως 12 ετών. Τα προβλήματα συμπεριφοράς αξιολογήθηκαν από τους πατέρες, τις μητέρες, τους δασκάλους και από τα ίδια τα παιδιά.

Τα παιδιά που συμμετείχαν είχαν λάβει μέρος σε τέσσερις μελέτες στην κάθε μια από τις οποίες το ηλικιακό φάσμα των γονέων διέφερε.

Διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά με μεγαλύτερους γονείς είχαν λιγότερα συμπεριφορικά προβλήματα εξωτερίκευσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!