Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Πώς ένα videogame μπορεί να σώσει την Παναγία των Παρισίων
[Newsbeast]: Πώς ένα videogame μπορεί να σώσει την Παναγία των Παρισίων

[Newsbeast]: Πώς ένα videogame μπορεί να σώσει την Παναγία των Παρισίων

Μπορεί να δώσει πολλές λεπτομέρειες που ίσως να μην ήταν «εμφανείς»

Από το σοκ που προκάλεσε η φωτιά στην Παναγία των Παρισίων , στο εμβληματικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, το οποίο θαύμασαν εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον πλανήτη και στάθηκε όρθιο απέναντι σε πολέμους και βανδαλισμούς, προσπαθεί να συνέλθει η ανθρωπότητα.

Οι φλόγες έσβησαν μετά από αρκετές ώρες και τεράστιες προσπάθειες των γαλλικών Αρχών, ωστόσο προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του ναού. Όταν ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υποστεί ο ναός περεταίρω ζημιές, θα ξεκινήσουν οι προσπάθειες για την αποκατάστασή του.

Η πλήρης αναστύλωση του ναού ίσως να διαρκέσει και δεκαετίες, καθώς το βέλος, η στέγη και ορισμένα ξυλόγλυπτα καταστράφηκαν στη μεγάλη πυρκαγιά. Οι υπεύθυνοι πιθανώς θα βασιστούν κυρίως στην τρισδιάστατη χαρτογράφηση για να φέρουν εις πέρας το εγχείρημά τους. Μάλιστα, θα χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο τους φανεί χρήσιμο, ακόμη και ένα videogame .

Πρόκειται για το παιχνίδι της Ubisoft, Assassin’s Creed, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο. Πολλοί ισχυρίζονται πως η μεγαλύτερη βοήθεια για την αποκατάσταση μπορεί να έρθει από εκεί. Η συγκεκριμένη σειρά παιχνιδιών είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, διότι καταφέρνει να αναπαριστά ιστορικές τοποθεσίες με φοβερή ακρίβεια και λεπτομέρεια.

Ένας από τους τίτλους της σειράς, το «Assassin’s Creed Unity», διαδραματίζεται στο Παρίσι , στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!