Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Πώς η δράση των αμερικανικών drones στην Υεμένη συνδέεται με… τη Λάρισα
[Newsbeast]: Πώς η δράση των αμερικανικών drones στην Υεμένη συνδέεται με… τη Λάρισα

[Newsbeast]: Πώς η δράση των αμερικανικών drones στην Υεμένη συνδέεται με… τη Λάρισα

Γερμανικό δικαστήριο έδωσε εντολή να ερευνηθούν επιδρομές μη επανδρωμένων σκαφών των ΗΠΑ

Το δικαστήριο της πόλης Μύνστερ στη Γερμανία εκδίκασε μια υπόθεση που «καίει» μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ και προκαλεί εύλογα ερωτήματα και για ανάλογη μονάδα που εδρεύει στη Λάρισα . Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle , εκδίκασε χθες, Τρίτη 19 Μαρτίου, υπέρ τριών εναγόντων από την Υεμένη, που πιστεύουν ότι οι συγγενείς τους σκοτώθηκαν σε μια επιδρομή αμερικανικών drone το 2012, τα οποία απογειώθηκαν από τη Γερμανία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Μύνστερ διέταξε πως η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να λάβει τα «απαραίτητα μέτρα», ώστε να διαπιστώσει εάν οι αμερικανικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται μέσω της αεροπορικής βάσης Ράμσταϊν είναι σύμφωνες με το Διεθνές Δίκαιο. Το δικαστήριο αποφάσισε, επίσης, ότι το Βερολίνο θα πρέπει -εάν είναι απαραίτητο- να πιέσει την Ουάσινγκτον να τηρήσει το Διεθνές Δίκαιο στις επιδρομές με drone.

Η υπόθεση τέθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Συνταγματικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για λογαριασμό μιας οικογένειας από την περιοχή Χαντραμάουτ, της ανατολικής Υεμένης .

Οι ενάγοντες ανέφεραν ότι η Γερμανία ήταν εν μέρει υπεύθυνη για τους θανάτους δύο μελών της οικογένειας, με τη βάση στη νοτιοδυτική Γερμανία να λειτουργεί ως προωθημένος σταθμός για αεροσκάφη που εκτελούν πτήσεις από τις ΗΠΑ.

Τα πλήγματα των αμερικανικών drone στην Υεμένη έχουν στόχευαν μέλη της Αλ Κάιντα, αλλά έχουν προκύψει αμφιβολίες σχετικά με το εάν στόχευαν άτομα με «συνεχή λειτουργία μάχης». Μια τέτοια λειτουργία θεωρείται ως ένα νόμιμο κατώτατο όριο για την αποτροπή αμάχων που συνδέονται μεν, αλλά δεν αγωνίζονται, για ένοπλες ομάδες, να υποβάλλονται σε εξωδικαστικές εκτελέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!