Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: «Πονηρές» αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα εντόπισε το σύστημα
[Newsbeast]: «Πονηρές» αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα εντόπισε το σύστημα

[Newsbeast]: «Πονηρές» αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα εντόπισε το σύστημα

Καρέλλας: Είμαστε έτοιμοι να τους στείλουμε mail και SMS

Έναν αγώνα δρόμου με το χρόνο δίνουν ομάδες σε υπουργεία και δομές προκειμένου να λυθούν προβλήματα και να περιληφθούν στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος συγκεκριμένες «προβληματικές» κατηγορίες.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Δημήτρης Καρέλλας μιλώντας «Στο Κόκκινο» έδωσε ορισμένες διευκρινήσεις για ΑΜΕΑ, νεογέννητα και εργαζόμενα ενήλικα τέκνα που φιλοξενούνται.

Όπως είπε λύνονται προβλήματα προκειμένου να καλυφθούν όλοι όσοι δικαιούνται την ενίσχυση, όπως στην περίπτωση καθολικά αναπήρων που δεν έχουν την δυνατότητα εργασίας ώστε να πληρούν το κριτήριο του ενός μήνα ενσήμων. «Πρέπει να εντοπίσουμε τέτοια θέματα. Το θέμα των τέως εργαζόμενων ΑΜΕΑ ήταν λυμένο, το θέμα των φιλοξενούμενων ΑΜΕΑ στις οικογένειές τους, όταν είναι επικεφαλής, έχει λυθεί, λύσαμε το θέμα των ΑΜΕΑ που βρίσκονται σε ιδρύματα εφόσον φιλοξενών είναι το ΑΦΜ του ιδρύματος (αυτομάτως οι φιλοξενούμενοι ΑΜΕΑ μπορούν να πάρουν το μέρισμα)», είπε.

Σημείωσε ότι «μένει μία τελείως αδιευκρίνιστη κατηγορία ανασφάλιστων ΑΜΕΑ που κανείς δεν ξέρει πόσοι και ποιοι είναι, άνθρωποι που λογικά είναι μόνοι τους, ΑΜΕΑ σχεδόν εκ γενετής, που δεν έχουν δυνατότητα να έχουν ασφαλιστεί και βρίσκονται εκτός οποιασδήποτε βοήθειας».

Περιπτώσεις τέτοιου τύπου «δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!