Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: ΠΟΕΔΗΝ για συμβασιούχους: Εάν απολυθούν οι συνθήκες περίθαλψης και εργασίας θα γίνουν αφόρητες
[Newsbeast]: ΠΟΕΔΗΝ για συμβασιούχους: Εάν απολυθούν οι συνθήκες περίθαλψης και εργασίας θα γίνουν αφόρητες

[Newsbeast]: ΠΟΕΔΗΝ για συμβασιούχους: Εάν απολυθούν οι συνθήκες περίθαλψης και εργασίας θα γίνουν αφόρητες

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας για επικουρικό προσωπικό

Υπόμνημα με τις θέσεις της θα καταθέσει στον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ με τον υφυπουργό, στο πλαίσιο στάσης εργασίας 10.00 – 15.00 του επικουρικού προσωπικού, που συμμετείχε στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ με αυξημένη μοριοδότηση, και της συγκέντρωσης που κάνανε έξω από το υπουργείο.

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ ανέφεραν ότι «στα νοσοκομεία εργάζονται 12.000 συμβασιούχοι, οι οποίοι εάν απολυθούν μετά το τέλος των συμβάσεων που λήγουν το πρώτο εξάμηνο του 2020, οι συνθήκες περίθαλψης και εργασίας θα γίνουν αφόρητες». Ζήτησαν την ανανέωση των συμβάσεων των 4.000 υπαλλήλων που υπηρετούν στα νοσοκομεία μέσω ΟΑΕΔ.

«Ο υφυπουργός μας είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει θετικά την ανανέωση των συμβάσεων και ότι δεν επιθυμεί εν μία νυκτί να φύγουν 4.000 υπάλληλοι από τα νοσοκομεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Για την τύχη του επικουρικού προσωπικού και την ακύρωση των «ψεύτικων», όπως τις χαρακτηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, «βεβαιώσεων προϋπηρεσίας, που κατέχουν εκατοντάδες υποψήφιοι του διαγωνισμού που αφορά το επικουρικό προσωπικό», οι συνδικαλιστές ζήτησαν να μη ληφθούν υπ’ όψιν και να εκδοθούν νέες με την πράξη διορισμού των υποψηφίων του διαγωνισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!