Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Πλήγμα στην οικονομία της Βραζιλίας από το διατροφικό σκάνδαλο με τα σάπια κρέατα
[Newsbeast]: Πλήγμα στην οικονομία της Βραζιλίας από το διατροφικό σκάνδαλο με τα σάπια κρέατα

[Newsbeast]: Πλήγμα στην οικονομία της Βραζιλίας από το διατροφικό σκάνδαλο με τα σάπια κρέατα

Απαγόρευση εξαγωγών στην Κίνα και τη Χιλή

Μεγάλο είναι το πλήγμα που έχει δεχτεί η οικονομία της Βραζιλίας μετά την αποκάλυψη του μεγάλου διατροφικού σκανδάλου. Παραγωγοί κρέατος της Βραζιλίας φέρονται να εφοδιάζαν επί χρόνια την εγχώρια αγορά, αλλά και την αγορά σε Ευρώπη και Ασία, με σάπια κρέατα, υπό τη συγκάλυψη των υγειονομικών αρχών οι οποίες κατηγορούνται για χρηματισμό και διαφθορά.

Αποτέλεσμα της αποκάλυψης είναι η αναστολή των εξαγωγών κρέατος στην Κίνα και τη Χιλή. «Αναμένουμε ότι περισσότερες από 30 χώρες θα αμφισβητήσουν τη χώρα ως εξαγωγό κρέατος εξαιτίας της υπόθεσης αυτής», δήλωσε ο Βραζιλιάνος υπουργός Γεωργίας Μπλάιρο Μάγκι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Και αν όλες κλείσουν την πόρτα τους στο βραζιλιάνικο κρέας, «θα είναι μια καταστροφή», παραδέχθηκε, την ώρα που η μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής έχει ήδη βυθιστεί σε ιστορικών διαστάσεων ύφεση.

Το πιο μεγάλο πλήγμα προήλθε από τον ασιάτη γίγαντα, την Κίνα, τον δεύτερο μεγαλύτερο εισαγωγέα βραζιλιάνικου κρέατος παγκοσμίως, η οποία ανέστειλε τις εισαγωγές μέχρι νεοτέρας, τρεις ημέρες μετά την εξάρθρωση ενός δικτύου εμπορίας προϊόντων ακατάλληλων για κατανάλωση.

Παρουσία βακτηρίων τύπου σαλμονέλα, χρήση καρκινογόνων ουσιών και παραποιημένες ετικέτες προκειμένου να συγκαλυφθεί η πώληση ακατάλληλου προς κατανάλωση κρέατος: αυτά είναι μέχρι στιγμής γνωστά για το τεράστιο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη Βραζιλία, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!