Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Πλατφόρμα προγραμματισμού στα ελληνικά από το BCA College
[Newsbeast]: Πλατφόρμα προγραμματισμού στα ελληνικά από το BCA College

[Newsbeast]: Πλατφόρμα προγραμματισμού στα ελληνικά από το BCA College

Το kode project, μία ιδέα του Κωτσόβολου είναι μια πρωτοποριακή πλατφόρμα e-learning

Σε έναν κόσμο που κινείται τάχιστα στην πλήρη ψηφιοποίηση του, οι γλώσσες προγραμματισμού ενδέχεται σταδιακά να υποκαταστήσουν, αν όχι να εξαλείψουν τις εθνικές γλώσσες.

Τα σχολεία στο άμεσο μέλλον θα διδάσκουν από τις πρώτες κιόλας τάξεις του δημοτικού, κώδικα – ενέργεια που έχει ήδη ξεκινήσει στις ΗΠΑ – παράλληλα με των υπολοίπων μαθημάτων.

Το BCA , ήταν το πρώτο κολέγιο της Ελλάδος που δίδαξε γλώσσες προγραμματισμού το 1970 (με γλώσσες προγραμματισμού της εποχής όπως η Dibol και Pascal), αναλογιζόμενο τις καταιγιστικές αλλαγές που θα επέφερε ο ερχομός των πρώτων υπολογιστών στην παγκόσμια οικονομία.

Σαράντα χρόνια αργότερα και αξιοποιώντας της μοναδικές δυνατότητες της τεχνολογίας, το BCA ήταν και το πρώτο κολλέγιο που εισήγαγε –παγκοσμίως- το πρώτο e-learning  Μεταπτυχιακό πρόγραμμα για ναυτικούς εν πλώ.

Το kode project , μία εξαιρετική και πρωτοποριακή ιδέα της εταιρείας Κωτσόβολος, βασίστηκε στην επιτακτική ανάγκη ολοένα και περισσότερων συμπολιτών μας, να αξιοποιήσουν και να κατανοήσουν τις δυνατότητες που τους δίδει ο προγραμματισμός, τόσο για να βελτιώσουν τα προϊόντα και υπηρεσίες τους, όσο και για να αναπτύξουν περισσότερες ψηφιακές δεξιοτεχνίες, ιδιαιτέρως χρήσιμες σε μία δοκιμαζόμενη αγορά εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!