Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Πλακιωτάκης: Ακόμη στενότερες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κίνας
[Newsbeast]: Πλακιωτάκης: Ακόμη στενότερες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κίνας

[Newsbeast]: Πλακιωτάκης: Ακόμη στενότερες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κίνας

Το μήνυμα του υπουργού Ναυτιλίας στον Σι Τζινπίνγκ παρουσία Μητσοτάκη

Στους στρατηγικής σημασίας δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα και την Κίνα στο ναυτιλιακό και λιμενικό τομέα, στάθηκε με τοποθέτησή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης , στη διάρκεια της προσφώνησης του κατά την επίσκεψη του προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, καθώς και του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, στο Νέο Ικόνιο.

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στην επιτυχημένη συνεργασία των δύο πλευρών, αλλά και για τον στόχο για την περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας αυτής.

«Υποδεχόμαστε σήμερα στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, έναν ξεχωριστό φίλο, τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, τον κ. Σι Τζινπίνγκ », τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κομβικό γεωγραφικό σημείο του παγκόσμιου γεωστρατηγικού χάρτη, διαθέτοντας και το μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του πλανήτη σε μεταφορική ικανότητα».

Αναφερόμενος στις ελληνοκινεζικές σχέσεις, επισήμανε τη στρατηγικής σημασίας για την εθνική οικονομία της Ελλάδος επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.

«Μια επένδυση την οποία η κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αγκάλιασε και προώθησε άμεσα από την πρώτη κιόλας στιγμή, χωρίς δισταγμό, μιας και αναγνωρίζει ότι προσφέρει πολλά στην εθνική οικονομία της χώρας», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Αναλυτικά η προσφώνηση του υπουργού Ναυτιλίας:

«Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας,

Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Υποδεχόμαστε σήμερα στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, έναν ξεχωριστό φίλο, τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, τον κ. Σι Τζινπίνγκ.

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

Πριν από λίγες μόλις μέρες, τόσο ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και όλα τα μέλη της Ελληνικής αντιπροσωπείας που τον συνοδεύαμε, είχαμε την ευκαιρία να είμαστε κοντά σας στην σημαντική για την παγκόσμια οικονομία έκθεση της Σαγκάης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!