Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Πυρκαγιές στον Αμαζόνιο: «Καμπανάκι» από Γαλλία, Γερμανία και Ιρλανδία σε Βραζιλία
[Newsbeast]: Πυρκαγιές στον Αμαζόνιο: «Καμπανάκι» από Γαλλία, Γερμανία και Ιρλανδία σε Βραζιλία

[Newsbeast]: Πυρκαγιές στον Αμαζόνιο: «Καμπανάκι» από Γαλλία, Γερμανία και Ιρλανδία σε Βραζιλία

Πώς η πυρκαγιά επηρεάζει τη συμφωνία Mercosur

Η Γαλλική Προεδρία θεωρεί ότι ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, δεν τήρησε τις κλιματικές του δεσμεύσεις και για τον λόγο αυτό το Παρίσι τάσσεται κατά της συμφωνίας Mercosur.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θεωρεί ότι ο ομόλογός του της λατινοαμερικανικής χώρας είπε ψέματα ως προς τις δεσμεύσεις του για το περιβάλλον και ανακοίνωσε ότι υπό τις συνθήκες αυτές η Γαλλία αντιτίθεται στη συμφωνία αυτή.

Νωρίτερα, η Ιρλανδία προειδοποίησε ότι θα ψηφίσει κατά της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Mercosur, εάν η Βραζιλία δεν προστατεύσει την Αμαζονία.

«Δεν υπάρχει περίπτωση η Ιρλανδία να ψηφίσει τη συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Mercosur, εάν η Βραζιλία δεν τηρήσει τις περιβαλλοντικές της δεσμεύσεις», προειδοποίησε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Λίο Βαράντκαρ. «Είμαι πολύ ανήσυχος από τα επίπεδα ρεκόρ της καταστροφής του δάσους του Αμαζονίου από την φωτιά φέτος», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ιρλανδική απειλή διατυπώνεται, καθώς οι πυρκαγιές στην Αμαζονία εξαπλώνονται ανεξέλεγκτες, δημιουργώντας διπλωματικές συνέπειες και την κινητοποίηση των ακτιβιστών για το Κλίμα. Ο Βαράντκαρ δήλωσε ότι θα παρακολουθήσει στενά τις ενέργειες της Βραζιλίας για το περιβάλλον κατά την προσεχή διετία, η οποία θα προηγηθεί της επικύρωσης της συμφωνίας Ε.Ε.-Mercosur.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!