Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Πείραμα αποδεικνύει με αηδιαστικό τρόπο γιατί είναι επιτακτικό να πλένουμε τα χέρια μας
[Newsbeast]: Πείραμα αποδεικνύει με αηδιαστικό τρόπο γιατί είναι επιτακτικό να πλένουμε τα χέρια μας

[Newsbeast]: Πείραμα αποδεικνύει με αηδιαστικό τρόπο γιατί είναι επιτακτικό να πλένουμε τα χέρια μας

Ποιο αντικείμενο είναι το «ύπουλο» για βακτηριακή ανάπτυξη και πρέπει να προσέχουμε

Τους λόγους που πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας και να τα έχουμε καθαρά ανέδειξε με εμφατικό, αλλά ταυτοχρόνως και με αηδιαστικό τρόπο, ένα πείραμα που έκαναν δύο δάσκαλοι σε σχολείο του Αϊντάχο. Μάλιστα, δημοσίευσαν στο Facebook τα αποτελέσματα, για να ακολουθήσει ένας μικρός χαμός.

«Ήταν εκπληκτικό», είπε η Τζάραλι Ανίς Μετκαφ, ειδικός συμπεριφοράς στο Δημοτικό Σχολείο «Discovery», η οποία ηγήθηκε του πειράματος μαζί με τη δασκάλα Ντάινα Ρόμπερτσον. Από τότε που έγινε το πείραμα «έχουμε παρατηρήσει πολύ μεγαλύτερη προσέλευση στο μπάνιο για το πλύσιμο των χεριών», τόνισε η δεύτερη στη New York Post .

Η έρευνα, η οποία άρχισε στα μέσα Νοεμβρίου, είχε ως αντικείμενό της πέντε φέτες λευκού ψωμιού , ένα από τα οποία έμεινε άθικτο και αμέσως βυθίστηκε σε μια πλαστική σακούλα. Αυτή η φέτα ονομάστηκε φέτα ελέγχου. Τις υπόλοιπες τέσσερις τις ανέλαβαν 17 μαθητές και οι δύο δασκάλες, θέτοντάς τις σε διάφορες καταστάσεις καθαριότητας.

«Πήραμε ένα άλλο κομμάτι ψωμί και το περάσαμε με τα χέρια μας… Ο καθένας είχε φάει το μεσημεριανό του», είπε η 38χρονη Ρόμπερτσον, η οποία είχα μάθει για το πείραμα από την ιστοσελίδα Mystery Science, η οποία εξυπηρετεί τους καθηγητές στο να μοιράζονται μαθήματα επιστήμης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!