Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Να ποιος φταίει για τις ιστορικές πλημμύρες της Βενετίας
[Newsbeast]: Να ποιος φταίει για τις ιστορικές πλημμύρες της Βενετίας

[Newsbeast]: Να ποιος φταίει για τις ιστορικές πλημμύρες της Βενετίας

Η πόλη είχε κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η τεράστια πρόσφατη πλημμύρα βούλιαξε το 85% της Βενετίας στο νερό, με τα ύδατα να ξεπερνούν σε κάποια σημεία ακόμα και το 1,5 μέτρο.

Τα σχολεία έκλεισαν, η ιστορική πλατεία του Αγίου Μάρκου έκλεισε για τον κόσμο και τόσο πολίτες όσο και τουρίστες απέμειναν να παλεύουν με τα μανιασμένα νερά. Ακόμα και ένας θάνατος σημειώθηκε.

Κι ενώ η Βενετία γνωρίζει μεγάλες πλημμύρες μία φορά στα 5 χρόνια, η φετινή ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από το 1966.

Αν και κατά πόσο θα επιβιώσει η πανέμορφη Βενετία στα χρόνια που θα έρθουν, αυτό μένει να φανεί. Η τωρινή πλημμύρα αποδόθηκε σε μια πληθώρα παραγόντων, που περιλαμβάνουν το Φεγγάρι, τον καιρό, το βύθισμα της πόλης, την κλιματική αλλαγή , αλλά και την ανθρώπινη αμέλεια. Κι αυτό το σχέδιο για να σωθεί η πόλη που ναυάγησε στον απόηχο πολιτικού σκανδάλου!

«Η Βενετία γονάτισε», έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος της πόλης Λουίτζι Μπρουνιάρο. Η πανσέληνος, σε συνδυασμό με την κακοκαιρία και τους μανιασμένους αέρηδες, προκάλεσαν μια πλημμυρίδα ασυνήθιστα υψηλή.

Μέσα σε όλα, η πανταχού παρούσα κλιματική αλλαγή. Όσο λιώνουν οι πάγοι και ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας, η Βενετία αντιμετωπίζει ολοένα και μεγαλύτερο πρόβλημα. «Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής», έγραψε ο Μπρουνιάρο σε άλλο tweet, «το κόστος θα είναι υψηλό».

«Θα συμφωνούσα πως ο Νο 1 κίνδυνος είναι η άνοδος της στάθμης της θάλασσας», λέει ο Rafael Bras, ακαδημαϊκός και κοσμήτορας του Πολυτεχνείου της Τζόρτζια. Η περιβαλλοντολόγος Jane da Mosto, από την άλλη, ισχυρίζεται πως δεν φταίει η Μητέρα Φύση, αλλά ο άνθρωπος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!