Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Η πιο βίαιη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου και το μεγάλο ερώτημα
[Newsbeast]: Η πιο βίαιη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου και το μεγάλο ερώτημα

[Newsbeast]: Η πιο βίαιη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου και το μεγάλο ερώτημα

Το πολιτικό, κοινωνικό και αθλητικό παρασκήνιο ενός ντέρμπι που μετατράπηκε σε πόλεμο και στοίχισε τη ζωή σε έναν 17χρονο

Το 1991 μπήκε με το αριστερό για την Ελλάδα. Ο Ιανουάριος εκείνης της χρονιάς βρήκε την χώρα βυθισμένη σε μια πρωτοφανή δίνη βίας.

Η μαθητική κοινότητα βρισκόταν ήδη από την περασμένη χρονιά σε έναν πρωτοφανή αναβρασμό εξαιτίας του περίφημου «Νόμου Κοντογιαννόπουλου».

Φωτογραφία από τις κινητοποιήσεις κατά του Νόμου Κοντογιαννόπουλου

Ο συγκεκριμένος νόμος έφερνε ριζικές αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (κατάργηση αδικαιολόγητων απουσιών, επιβολή «ομοιόμορφης» ενδυμασίας και «πειθαρχικού ελέγχου» της εξωσχολικής ζωής, επανακαθιέρωση προσευχής, έπαρσης της σημαίας και εκκλησιασμού) αλλά και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ, περικοπές κοινωνικών παροχών σε φοιτητές κ.ά.).

Ο Αλέξης Τσίπρας σε νεαρή ηλικία κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης

Ήταν η περίοδος που η χώρα άκουσε για πρώτη φορά το όνομα Αλέξης Τσίπρας καθώς ο νεαρός τότε μαθητής λυκείου ήταν πρόεδρος του συντονιστικού των καταλήψεων…

Οι καταλήψεις «ξεπηδούσαν» η μια μετά την άλλη και δεν σταμάτησαν ούτε κατά την περίοδο των εορτών. Στις 8 Ιανουαρίου στην Πάτρα στελέχη της ΟΝΝΕΔ, της νεολαίας του κυβερνώντος τότε κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, επιτίθονται στους καταληψίες του 3ου  λυκείου με στόχο να ανοίξουν το σχολείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!