Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Ο πιο πετυχημένος επενδυτής του κόσμου και γιατί είπε «ο πόνος είναι μεγάλος δάσκαλος»
[Newsbeast]: Ο πιο πετυχημένος επενδυτής του κόσμου και γιατί είπε «ο πόνος είναι μεγάλος δάσκαλος»

[Newsbeast]: Ο πιο πετυχημένος επενδυτής του κόσμου και γιατί είπε «ο πόνος είναι μεγάλος δάσκαλος»

Πώς επέστρεψε από την καταστροφή για να μετατραπεί σε ογκόλιθο των hedge funds

Ως «αντισταθμιστικό αμοιβαίο κεφάλαιo υψηλού κινδύνου» αποδίδεται στα ελληνικά ο όρος hedge fund, αν και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι απλώς γνωστός με το όνομα του ανθρώπου που είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο όνομα του χώρου.

Ο Ray Dalio, ο πιο πετυχημένος και μυστηριώδης ιδρυτής hedge fund όλων των εποχών, είναι ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Bridgewater Associates, του μεγαλύτερου hedge fund του κόσμου, καθώς διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξης των 150 δισ. δολαρίων.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Business Insider, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής μίλησε για πολλά και διάφορα, για τις αξίες του στη ζωή και τον επαγγελματικό στίβο, αλλά και πώς άλλαξε ρότα στη φιλοσοφία του όταν φαλίρισε το 1982, έπειτα από μια κακή απόφασή του. Μια κακή απόφαση που ο ίδιος αποδίδει στην ύβρη της αλαζονείας.

Ο Dalio ίδρυσε τον κολοσσό του σήμερα Bridgewater Associates το 1975 με έδρα το διαμέρισμά του. Στα χρόνια που θα έρχονταν, θα έμενε γνωστός για την αντισυμβατική διοίκησή του , την οποία αποκαλεί «δραστική διαφάνεια», καθώς όλοι οι υπάλληλοι βαθμολογούν και αξιολογούν την απόδοση όλων, ακόμα και του γενικού διευθυντή. Ή του ίδιου. Σε πραγματικό χρόνο.

Το 2017 παραιτήθηκε από την καθημερινή διοίκηση του κολοσσού του, παραμένει ωστόσο βασικός επενδυτικός σύμβουλος και πρόεδρος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!