Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Ποιο είναι το κόστος του δημοψήφισματος για τα κόμματα στην Καταλονία
[Newsbeast]: Ποιο είναι το κόστος του δημοψήφισματος για τα κόμματα στην Καταλονία

[Newsbeast]: Ποιο είναι το κόστος του δημοψήφισματος για τα κόμματα στην Καταλονία

Φορτισμένο και ευμετάβλητο περιβάλλον στην Ισπανία

Αρκετές ανακατατάξεις φαίνονται να γίνονται στη δύναμη των υπαρχόντων τοπικών κομμάτων μετά το δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου στην Καταλονία, όπως αναφέρει σήμερα η καταλανική εφημερίδα La Vanguardia, εν αναμονή μελλοντικών, πιο εμπεριστατωμένων και ψύχραιμων, σφυγμομετρήσεων.

Ακόμη και το συμπαγές μέτωπο των αυτονομιστικών παρατάξεων ενδέχεται να χάσουν τις ψήφους όσων οπαδών τους θα ήθελαν περισσότερη μετριοπάθεια στην πολιτική αντιπαράθεση με τη Μαδρίτη. Αντίθετα η στάση των αστυνομικών δυνάμεων την περασμένη Κυριακή και η σχετική απραξία για την εξεύρεση εναλλακτικών πολιτικών από την πλευρά της κεντρικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι μπορεί και να τους προσπορίσει και άλλες ψήφους, από ανθρώπους που πρωτύτερα ψήφιζαν μη αυτονομιστικά κόμματα.

Το βέβαιο είναι πως και οι έρευνες πριν την 1η Οκτωβρίου δεν ιχνογραφούσαν μία καθαρή εικόνα για τις μελλούμενες μετακινήσεις, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο την εφημερίδα. Το μόνο που παρουσίαζαν ήταν η διαπερατότητα των διαχωριστικών γραμμών ανάμεσα στις διάφορες παρατάξεις. Ωστόσο, η διασπασμένη στάση των ψηφοφόρων των μη αυτονομιστικών δυνάμεων (Catalunya Si Que Es Pot, PSC, Ciutadans) απέναντι στο δημοψήφισμα μπορεί να δώσει κάποια υποθετικά δείγματα των μετακινήσεων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στατιστικά στοιχεία, το 17% των ψηφοφόρων του Καταλανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSC) και το 8% των Ciutadans (που στις προηγούμενες εκλογές είχαν αποσπάσει ψήφους και από την αριστερά) θεωρούν πως είναι απαραίτητη η διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος, ακόμη και εάν -όπως συνέβη- δεν θα έχαιρε της αποδοχής από την κεντρική κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!