Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Ποινή κάθειρξης 285 ετών σε δύο Τούρκους διακινητές στη Ρόδο
[Newsbeast]: Ποινή κάθειρξης 285 ετών σε δύο Τούρκους διακινητές στη Ρόδο

[Newsbeast]: Ποινή κάθειρξης 285 ετών σε δύο Τούρκους διακινητές στη Ρόδο

Βαριά ποινή και για τον συγκατηγορούμενό τους

Συνολική ποινή κάθειρξης 285 ετών (εκτιτέα τα 25) και χρηματική ποινή 1.050.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων στους Τούρκους δουλέμπορους E. O. του B., T. P. και A. T. του I., που μετέφεραν 136 λαθρομετανάστες στη Ρόδο.

Του ανταποκριτή μας από το dimokratiki.gr στη Ρόδο

Ποινή φυλάκισης 140 ετών (εκτιτέα τα 10) και χρηματική ποινή ύψους 145.000 ευρώ επιβλήθηκε στον συγκατηγορούμενο τους V. Μ. του A., που κρίθηκε ένοχος απλής συνέργειας στους ανωτέρω.

Την 27η Ιουνίου 2014 και περί ώρα 22:00 το βράδυ οι κατηγορούμενοι επιβίβασαν επί θαλαμηγού σκάφους τους μετανάστες και ξεκίνησαν το ταξίδι τους με προορισμό τη Ρόδο.
Στην ανωτέρω πράξη τους προέβησαν από κερδοσκοπία, αφού έλαβαν για έκαστο των μεταφερομένων περίπου το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να τους μεταφέρουν από το εσωτερικό της Τουρκίας σε ελληνικά εδάφη.

Λίγο πριν προσεγγίσουν όμως τις ελληνικές ακτές, λόγω της έντονης θαλασσοταραχής, άρχισε το σκάφος τους  να παρουσιάζει εισροή υδάτων.

Εντός του ανωτέρω σκάφους, άλλωστε, το οποίο είχε μήκος περίπου 20-30 μέτρα, είχαν στοιβάξει 136 άτομα, ήτοι αριθμό τριπλάσιο από τη χωρητικότητα του σκάφους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!