Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Ποιοι ψήφισαν τον Πορτογάλο για πρόεδρο του Eurogroup
[Newsbeast]: Ποιοι ψήφισαν τον Πορτογάλο για πρόεδρο του Eurogroup

[Newsbeast]: Ποιοι ψήφισαν τον Πορτογάλο για πρόεδρο του Eurogroup

Με ποιο μέτωπο συντάχθηκε η Ελλάδα

Ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών, Μάριο Σεντένο αναδείχθηκε νέος πρόεδρος του Eurogroup για τα επόμενα 2,5 χρόνια, μετά από τρεις γύρους ψηφοφορίας.

Ο Μάριο Σεντένο θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 13 Ιανουαρίου του 2018.

Είναι ο πρώτος πρόεδρος του Eurogroup που προέρχεται από το Νότο.

Από τον πρώτο κύκλο της ψηφοφορίας στο χθεσινό Eurogroup είχε τη στήριξη από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα, ενώ τελικά τον στήριξαν, μετά από δυσκολία, η Γερμανία και η Ολλανδία.

Αμέσως μετά την πρώτη ψηφοφορία και όταν φάνηκαν οι διαθέσεις των χωρών του Νότου αποχώρησαν οι δύο από τους τέσσερις υποψήφιους, ο Σλοβάκος Πέτερ Κάζιμιρ και η Λετονή Ντάνα Ράιζνιτσε-Οζόλα. Στον δεύτερο γύρο ο κ. Σεντένο επικράτησε εύκολα του Λουξεμβούργιου υποψήφιου Πιερ Γκραμένια.

Ο Μάριο Σεντένο είναι 51 ετών και καθηγητής οικονομίας, νέο πρόσωπο στην πολιτική σκηνή της Πορτογαλίας, καθώς προσχώρησε στη σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας το Νοέμβριο του 2015.

Στους οικονομικούς κύκλους, τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο του κέντρου ή φιλελεύθερο, λόγω των θέσεών του υπέρ μιας μεγαλύτερης ελαστικότητας στην αγορά εργασίας.

Σήμερα θεωρείται ότι έχει μεγάλη βαρύτητα στην ομάδα του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, ο οποίος σχημάτισε κυβέρνηση κάνοντας συμμαχία με το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς και το κομμουνιστικό κόμμα. Ο συνασπισμός της πορτογαλικής κυβέρνησης βασίστηκε στη βούληση να «γυρίσει η σελίδα» από την πολιτική λιτότητας της πρώην δεξιάς κυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!