Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 19 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Ποιοι πρωταγωνιστούν στο εμπόριο ναρκωτικών και πώς «ξεπλένεται» το χρήμα
[Newsbeast]: Ποιοι πρωταγωνιστούν στο εμπόριο ναρκωτικών και πώς «ξεπλένεται» το χρήμα

[Newsbeast]: Ποιοι πρωταγωνιστούν στο εμπόριο ναρκωτικών και πώς «ξεπλένεται» το χρήμα

Τι δείχνουν τα στοιχεία για το χορό εκατομμυρίων μαύρου χρήματος

Έλληνες, Αλβανοί, Βούλγαροι και Νιγηριανοί φέρονται να πρωταγωνιστούν στα κυκλώματα που διακινούν τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών στη χώρα μας η οποία, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αποτελεί μία από τις κυριότερες πύλες εισόδου της παραγωγής θανάτου στην Ευρώπη.

Γράφει η Μαρία Ζαχαροπούλου

Η Ελλάδα βρίσκεται πάνω στον αποκαλούμενο «Βαλκανικό Άξονα», ο οποίος ενώνει τις χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή οπιούχων στον κόσμο, μεταξύ αυτών Αφγανιστάν, Ιράν, Πακιστάν, Μιανμάρ, Λάος, με τις αντίστοιχες χώρες της βορειοδυτικής Ευρώπης οι οποίες καταναλώνουν τα ναρκωτικά.

Επιπλέον, η χώρα μας αποτελεί τον ενδιάμεσο σταθμό μεταφοράς κάνναβης και ηρωίνης από Αλβανία και Τουρκία, αντίστοιχα, καθώς και σημαντικών φορτίων κοκαΐνης από χώρες της Λατινικής Αμερικής. Τα στοιχεία της πρώτης Έκθεσης Εκτίμησης Κινδύνου για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας που εκπονήθηκε στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Οδηγία (ΕΕ) 2015/849, είναι αποκαλυπτικά καθώς κάνουν λόγο για τζίρους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τα οποία συντηρούν πανίσχυρα και αδίστακτα κυκλώματα.

Είναι ενδεικτικό ότι τουλάχιστον το 1/3 των εγκληματικών οργανώσεων εμπλέκονται στην παραγωγή και εμπορία ναρκωτικών η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη «δεξαμενή» μαύρου χρήματος στην Ευρώπη. Το εμπόριο ναρκωτικών κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα των αδικημάτων που συνδέονται αναπόσπαστα με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!