Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Πηγή μόλυνσης του περιβάλλοντος και του νερού τα ανενεργά ορυχεία
[Newsbeast]: Πηγή μόλυνσης του περιβάλλοντος και του νερού τα ανενεργά ορυχεία

[Newsbeast]: Πηγή μόλυνσης του περιβάλλοντος και του νερού τα ανενεργά ορυχεία

Τι δείχνουν οι μελέτες σχετικά με τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία στην Κροατία

Ανενεργά ορυχεία , τα οποία κάποτε αποτελούσαν κινητήριο δύναμη της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, πλέον, εκτιμάται – σύμφωνα με όσα προκύπτουν από μελέτη εμπειρογνωμόνων από εννέα χώρες – ότι ενδέχεται να αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθώς τοξικά ιχνοστοιχεία, που βρίσκονται κάτω από το έδαφος της γης, μολύνουν το νερό.

Η μελέτη έχει στο επίκεντρό της τα ορυχεία άνθρακα στη Ράσα, για τα οποία ομάδα επιστημόνων στο περιοδικό «International Journal of Coal Geology» γράφει πως, παρά το γεγονός ότι η εξόρυξη σταμάτησε πριν δέκα χρόνια, εξακολουθούν να αποτελούν πηγή ανησυχίας για τη δημόσια υγεία.

«Το πιο σημαντικό εύρημα αυτής της μελέτης είναι το γεγονός ότι επιβεβαίωσε αναμφισβήτητα ότι ο άνθρακας από τα ορυχεία απορρίπτεται από υπόγεια ύδατα, που μολύνουν το περιβάλλον με ορισμένα δυνητικά τοξικά ιχνοστοιχεία» αναφέρεται στο άρθρο των επιστημόνων που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Διεθνές Journal of Coal Geology.

Η μελέτη απαριθμεί το σελήνιο, το βάριο, το βανάδιο, το ουράνιο και το στρόντιο ως τα τοξικά ιχνοστοιχεία που υπάρχουν στα δείγματα που έχουν μελετηθεί. Οι συντάκτες της μελέτης υπογραμμίζουν τη σημασία της περαιτέρω υδρογεωχημικής περιβαλλοντικής έρευνας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα ορυχεία άνθρακα της Ράσα καλύπτουν ένα τοπίο που εκτείνεται σε χιλιόμετρα 200 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με περισσότερους από 14 χιλιόμετρα υπόγειους διαδρόμους εξόρυξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!