Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Πετρόπουλος: Στον σωστό δρόμο οι κυβερνητικοί χειρισμοί στο ασφαλιστικό
[Newsbeast]: Πετρόπουλος: Στον σωστό δρόμο οι κυβερνητικοί χειρισμοί στο ασφαλιστικό

[Newsbeast]: Πετρόπουλος: Στον σωστό δρόμο οι κυβερνητικοί χειρισμοί στο ασφαλιστικό

«Οι αγρότες θα έχουν ασφάλιση όπως όλοι οι Έλληνες»

Των κυβερνητικών χειρισμών για το ασφαλιστικό και τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης υπεραμύνθηκε ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, ο υφυπουργός επεσήμανε ότι τα ελλείμματα στα Ταμεία είναι μεγάλα και όλοι πρέπει να συνεισφέρουν.

Ο κ. Πετρόπουλος θα βρίσκεται σήμερα στο Ηράκλειο καθώς θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση που οργανώνουν τα επιμελητήρια, στις 7.30 το απόγευμα, για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

O κ.Πετρόπουλος δήλωσε ότι «οι αγρότες θα έχουν ασφάλιση όπως όλοι οι Έλληνες», ενώ για τις αυξημένες εισφορές για το 2016 που δουν οι αγρότες το τρέχον έτος είπε ότι «η σημερινή κυβέρνηση έδωσε επιδοτήσεις προηγούμενων χρόνων κάτι που δεν έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και για το λόγο αυτό φέτος θα είναι αυξημένες».

Όσον αφορά τις αντιδράσεις των γιατρών, τόνισε ότι το ΤΣΑΥ είχε στο παρελθόν πολλά ελλείμματα που πρέπει να καλυφθούν.

Για την κατάργηση του αγγελιόσημου που αφορούσε τη χρηματοδότηση εισφορών των εργαζομένων στα Μέσα ενημέρωσης και τον τύπο είπε ότι «η αναπλήρωση του πόρου θα γίνει με τις εισφορές που πληρώνουν οι εργαζόμενοι και για πρώτη φορά οι εργοδότες», ενώ σε ερώτηση εάν θα προκύψει μείωση μισθών ως αντιστάθμισμα για τη εισφορά του εργοδότη είπε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι σχεδόν το 80% των ασφαλισμένων του πρώην ΟΑΕΕ θα καταβάλλει την ελάχιστη εισφορά και με αυτόν τον τρόπο το κράτος θα μπορέσει να εισπράξει τα ποσά που απαιτούνται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!