Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Πέρασαν τελικά στη Γαλλία τα αμφιλεγόμενα νομοσχέδια κατά των «fake news»
[Newsbeast]: Πέρασαν τελικά στη Γαλλία τα αμφιλεγόμενα νομοσχέδια κατά των «fake news»

[Newsbeast]: Πέρασαν τελικά στη Γαλλία τα αμφιλεγόμενα νομοσχέδια κατά των «fake news»

H Γερουσία τα είχε απορρίψει κατηγορηματικά δύο φορές

Από τους βουλευτές εγκρίθηκαν τελικά οι δύο αμφιλεγόμενες προτάσεις νόμου που ήθελε να κυρωθούν ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για να καταπολεμηθεί η διασπορά των «ψευδών ειδήσεων» σε προεκλογικές περιόδους.

Τα νομοσχέδια πέρασαν παρότι η γαλλική Γερουσία τα απέρριψε κατηγορηματικά δύο φορές και διαπιστώθηκε απόλυτη αδυναμία εξεύρεσης συμβιβασμού ανάμεσα στα δύο σώματα του γαλλικού κοινοβουλίου.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο τη Le Monde και το Γαλλικό Πρακτορείο, το γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε οριστικά την Τρίτη, με την ψήφισή τους στο σύνολο από την Εθνοσυνέλευση, τα δύο αμφιλεγόμενα νομοσχέδια για την παραπληροφόρηση σε προεκλογικές περιόδους, τις διατάξεις των οποίων όμως κόμματα της αντιπολίτευσης και δημοσιογραφικές ενώσεις χαρακτηρίζουν «αναποτελεσματικές» και «δυνητικά επικίνδυνες».

Τα δύο σχέδια νόμου, το ένα εκ των οποίων έχει θεσμικό χαρακτήρα, αφού αφορά την οργάνωση των δημοσίων υπηρεσιών, και το άλλο είναι κοινό, επιτρέπουν σε έναν υποψήφιο ή σε ένα κόμμα να προσφεύγει ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης και να ζητεί να σταματά η μετάδοση «ψευδών πληροφοριών» τους τελευταίους τρεις μήνες πριν από τη διεξαγωγή μιας εθνικής εκλογικής διαδικασίας — ο όρος παραπέμπει στις προεδρικές εκλογές, στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών της Βουλής και της Γερουσίας, καθώς και στις ευρωεκλογές. Επιβάλλουν επίσης στις διαδικτυακές πλατφόρμες (όπως το Facebook, το Twitter κ.ά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!