Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Πέντε ελέφαντες πνίγηκαν προσπαθώντας να σώσουν ελεφαντάκι σε καταρράκτη στην Ταϊλάνδη
[Newsbeast]: Πέντε ελέφαντες πνίγηκαν προσπαθώντας να σώσουν ελεφαντάκι σε καταρράκτη στην Ταϊλάνδη

[Newsbeast]: Πέντε ελέφαντες πνίγηκαν προσπαθώντας να σώσουν ελεφαντάκι σε καταρράκτη στην Ταϊλάνδη

Αγώνας επιβίωσης για τους δύο που γλίτωσαν – Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

Πέντε ενήλικοι ελέφαντες πνίγηκαν στην Ταϊλάνδη το Σάββατο, προσπαθώντας να σώσουν ένα μικρό ελεφαντάκι που είχε πέσει μέσα σε καταρράκτη.

Όπως περιγράφει το CBS News, τα περισσότερα μέλη του κοπαδιού ξεψύχησαν στον καταρράκτη Haew Narok, γνωστό ως «Άβυσσος της κόλασης, όπου είχε πέσει το 3χρονο ελεφαντάκι.

Το περιστατικό συνέβη στο εθνικό πάρκο Khao Yai, δημοφιλή τουριστικό προορισμό, το οποίο έκλεισε όταν οι υπεύθυνοι ανακάλυψαν τι είχε συμβεί.

Οι εργαζόμενοι στο πάρκο άκουσαν το κλάμα των ελεφάντων τα ξημερώματα του Σαββάτου. Κάνοντας έρευνες στην περιοχή, βρήκαν το μωρό ελεφαντάκι μισοβυθισμένο στο πρώτο επίπεδο του καταρράκτη και π΄τους πέντε ενήλικους ελέφαντες που είχαν πνιγεί εκεί κοντά. Οι δύο τελευταίοι ελέφαντες του κοπαδιού στέκονταν στην άκρη του βράχου από πάνω τους.

Οι δύο ελέφαντες που διασώθηκαν απομακρύνθηκαν από την περιοχή και είναι υπό παρακολούθηση.

Ο Edwin Wiek, ιδρυτής του Wildlife Friends Foundation Thailand, ανέφερε πως ο ένας από τους επιζώντες ελέφαντες πιστεύεται πως είναι η μητέρα του μικρού.

Ο Wiek είπε στο BBC πως οι δύο τελευταίοι ελέφαντες θα χρειαστεί να αγωνιστούν για να επιβιώσουν, καθώς είναι ζώα που πενθούν βαθιά και συνηθίζουν να ζουν σε κοπάδια, εξασφαλίζοντας έτσι τροφή και προστασία.

«Είναι σαν να χάνεις τη μισή οικογένειά σου, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, δυστυχώς έτσι είναι η φύση» εξήγησε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!