Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Πασίγνωστες προσωπικότητες που απλά δεν… υπάρχουν
[Newsbeast]: Πασίγνωστες προσωπικότητες που απλά δεν… υπάρχουν

[Newsbeast]: Πασίγνωστες προσωπικότητες που απλά δεν… υπάρχουν

Πρόσωπα της φαντασίας που άσκησαν και ασκούν μεγάλη επιρροή το καθένα για τους δικούς του λόγους

Ισχυροί άνθρωποι που έγιναν σύμβολα μιας ολόκληρης εποχής, προσωπικότητες που αποτελούν πρότυπα ακόμη και σήμερα, πρόσωπα που υπήρξαν ινδάλματα για εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Κι όμως όσο κι αν έχει περάσει στη συνείδησή μας ότι υπήρξαν ως πραγματικοί χαρακτήρες, όλοι τους αποτελούν αντικείμενο της ανθρώπινης φαντασίας. Πρόσωπα που άσκησαν μεγάλη επιρροή το καθένα για τους δικούς του λόγους.

Σύμβολα που πέρασαν τα δικά τους μηνύματα, τα οποία παραμένουν διαχρονικά ακόμη και σήμερα, αποτελούν απλά ένα κομμάτι της φαντασίας των δημιουργών τους.

Άη-Βασίλης

Ήταν στα τέλη του 19ου αιώνα όταν έκανε την εμφάνιση του ένας  χοντρούλης, χαρούμενος γεράκος με κόκκινο κοστούμι, με καπέλο και κάπα, με μεγάλη μαύρη ζώνη και μπότες, ροδαλά μάγουλα,  φωτεινά μάτια και λευκά δόντια. Ο Άη Βασίλης ήταν δημιούργημα της εταιρείας αναψυκτικών Coca Cola στο πλαίσιο μιας διαφημιστικής καμπάνιας.

Η εικόνα του Σουηδού καλλιτέχνη Haddon Sundblom παρουσίαζε έναν λευκό άνδρα μέσα σε ένα κόκκινο κουστούμι που φέρνει χαρά στην οικογένεια και στους φίλους απλά με ένα μπουκάλι κόκα κόλα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!