Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Η παράξενη συμπεριφορά του μεγάλου λευκού καρχαρία που έβαλε σε σκέψεις την επιστήμη
[Newsbeast]: Η παράξενη συμπεριφορά του μεγάλου λευκού καρχαρία που έβαλε σε σκέψεις την επιστήμη

[Newsbeast]: Η παράξενη συμπεριφορά του μεγάλου λευκού καρχαρία που έβαλε σε σκέψεις την επιστήμη

Το περίεργο κολύμπι του καταγράφηκε σε ερασιτεχνικό βίντεο

Κατά τη διάρκεια οργανωμένης κατάδυσης για λευκούς καρχαρίες στην Αυστραλία (μέσα σε κλουβί, πάντα), μια ομάδα τουριστών εντόπισε μια πραγματικά παράξενη συμπεριφορά για λευκό καρχαρία.

Ο θηρευτής κολυμπά ανάποδα, κάτι που ούτε το έμπειρο πλήρωμα του σκάφους της Calypso Star Charters είχε δει ποτέ του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Fox News, ήταν ένας λευκός θηλυκός 3,5 μέτρων.

Το βίντεο έκανε τον γύρο της επιστήμης , μέσα σε άλλα, καθώς πρόκειται πράγματι για περίεργη συμπεριφορά. «Η υπόθεσή μου είναι ότι έκανε μορφασμούς στο σκάφος για να το ελέγξει και κατέληξε άθελά του να κολυμπά με την πλάτη, κάτι που μπορεί ακόμα και να παραλύσει έναν καρχαρία», λέει χαρακτηριστικά η ειδικός στους καρχαρίες Molly Zaleski.

«Οι καρχαρίες, και κάποια άλλα πλάσματα, έχουν αυτή την αναποδογυρισμένη αντίδραση που αποκαλούμε ‘‘τονική ακινησία’’ και προκαλεί προσωρινά διαστήματα αδράνειας».

Όταν βρεθούν ανάποδα οι καρχαρίες, οι μύες τους χαλαρώνουν και η αναπνοή τους επιβραδύνεται. Η επιστήμη δεν γνωρίζει ούτε την ακριβή της φύση ούτε τη λειτουργία που ενδέχεται να επιτελεί, αν επιτελεί. Υπάρχουν ωστόσο υποθέσεις που υποδεικνύουν πως αυτές οι υπνωτικές καταστάσεις μπορεί να έχουν να κάνουν με το ζευγάρωμα .

Άλλοι πάλι υποθέτουν πως είναι μια φοβική αντίδραση που οδηγεί τον καρχαρία σε κατατονικές συμπεριφορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!