Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Παραδόθηκαν στο κοινό δύο παραλίες της Πειραϊκής ζώνης
[Newsbeast]: Παραδόθηκαν στο κοινό δύο παραλίες της Πειραϊκής ζώνης

[Newsbeast]: Παραδόθηκαν στο κοινό δύο παραλίες της Πειραϊκής ζώνης

Είχαν πληγεί από τη ρύπανση εξαιτίας του ναυαγίου του δεξαμενοπλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Στο κοινό παραδόθηκαν σήμερα οι δύο παραλίες της Πειραϊκής, Φρεαττύδα και Όρμος της Αφροδίτης, οι οποίες είχαν πληγεί από τη διαρροή καυσίμου μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό.

Η διαδικασία παράδοσης των ακτών πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού, του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, του γγ Ναυτιλίας, Διονύση Χαράλαμπου Καλαματιανού, και του γγ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστου Λαμπρίδη, αλλά και στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Στη συνέχεια μετέβησαν όλοι μαζί στο δημαρχείο Πειραιά, εκεί όπου υπεγράφη Πρωτόκολλο Επιθεώρησης Ολοκλήρωσης Καθαρισμού και Παράδοσης των Ακτών.

Σαντορινιός: Ελπίζουμε σύντομα να επιτραπεί και η κολύμβηση

«Έχει γίνει μια σημαντική δουλειά αντιρρύπανσης», ανέφερε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ενώ επεσήμανε ότι ο Πειραιάς στο σύνολό του ήταν η πρώτη περιοχή όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, σε λιγότερο από ένα μήνα (8 Οκτωβρίου).

«Σήμερα αυτό που παραδίδεται είναι το κομμάτι της παραλίας. Η κολύμβηση θα επιτραπεί ή όχι, με απόφαση του υπουργείου Υγείας και αυτή θα στηριχθεί στις νέες μετρήσεις που θα έχουμε από το ΕΛΚΕΘΕ. Πιστεύω ότι σύντομα θα γίνει και αυτό, ώστε να ολοκληρωθεί συνολικά ο κύκλος αυτού του άτυχου συμβάντος που ταλαιπώρησε τον Πειραιά και τους υπόλοιπους δήμους, το τελευταίο χρονικό διάστημα», τόνισε ο υφυπουργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!