Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Παπαζάχος: Στα προξενεία επιβάλλεται να διεξάγονται προσεισμικές ασκήσεις
[Newsbeast]: Παπαζάχος: Στα προξενεία επιβάλλεται να διεξάγονται προσεισμικές ασκήσεις

[Newsbeast]: Παπαζάχος: Στα προξενεία επιβάλλεται να διεξάγονται προσεισμικές ασκήσεις

Οι οδηγίες προστασίας του καθηγητή Γεωφυσικής σε Έλληνες και μη

Τη σημασία της διενέργειας προσεισμικών ασκήσεων στα προξενεία επισημαίνει ο καθηγητής Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Κωνσταντίνος Παπαζάχος . «Τέτοιου είδους ασκήσεις θα ήταν καλό να γίνονται στα προξενεία, καθώς εκεί βρίσκονται και εργάζονται άνθρωποι που προέρχονται από χώρες χωρίς εμπειρία σεισμού και πρέπει να γνωρίζουν πώς θα αντιδράσουν σε μια ενδεχόμενη σεισμική δόνηση» τονίζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, με αφορμή τη σημερινή ενημερωτική εκδήλωση, που πραγματοποιείται μετά από αίτημα του Προξενικού Σώματος Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παπαζάχος διευκρινίζει ότι πολλά θέματα που για τους Έλληνες και τους Θεσσαλονικείς θεωρούνται αυτονόητα, δεν είναι το ίδιο αυτονόητα για όσους προέρχονται από χώρες με χαμηλή σεισμικότητα. Σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζει ότι ο καθένας θα πρέπει να λαμβάνει μέτρα αυτοπροστασίας κατά τη διάρκεια ενός σεισμού και στη συνέχεια θα πρέπει να απομακρυνθεί από τον χώρο, ώστε να κατευθυνθεί σε κάποιο από τα σημεία καταφυγής ή καταυλισμού που ορίζουν οι δήμοι.

«Οι πρακτικές που συνιστώνται είναι οι παγκοσμίως αποδεκτές πρακτικές που επικαλείται και ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας. Για την ώρα του σεισμού συνιστάται στους πολίτες να προστατευτούν κάτω από κάποιο μεγάλο αντικείμενο και αν βρίσκονται σε χώρους συνάθροισης πολιτών να καλύψουν το κεφάλι τους με κάποιον τρόπο, ώστε στη συνέχεια να αποχωρήσουν γρήγορα και οργανωμένα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!