Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Παπαθανάσης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα μπούμε ποτέ στα χωράφια καμιάς ανεξάρτητης αρχής
[Newsbeast]: Παπαθανάσης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα μπούμε ποτέ στα χωράφια καμιάς ανεξάρτητης αρχής

[Newsbeast]: Παπαθανάσης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα μπούμε ποτέ στα χωράφια καμιάς ανεξάρτητης αρχής

«Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση σε μια διαδικασία εξαγοράς μιας εταιρείας από ένα επενδυτικό σχήμα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2017», είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Nίκος Παπαθανάσης , απαντώντας στη Βουλή στην επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο εξαγοράς της Forthnet από την εταιρεία Alter Ego.

«Μας καλείτε να πάρουμε θέση σε ένα θέμα που άπτεται δύο ανεξάρτητων αρχών, πριν καν αποφανθούν οι αρχές αυτές. Ποια είναι η πρόθεσή σας; Τι επιδιώκετε; Να χειραγωγήσουμε τη λειτουργία δύο ανεξάρτητων αρχών; της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της ΕΕΤΤ;

Σας το λέμε καθαρά: Σεβόμαστε απόλυτα τους θεσμούς και τις δημοκρατικές διαδικασίες και δεν θα μπούμε ποτέ στα χωράφια καμιάς ανεξάρτητης αρχής», είπε ο κ. Παπαθανάσης και υπογράμμισε: «Δεν είναι στο DNA μας, δεν υφίσταται στον κώδικα αξιών μας, η χειραγώγηση των ανεξαρτήτων αρχών. Η εποχή των κυβερνητικών παρεμβάσεων τελείωσε στις 7 Ιουλίου».

«Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας. Γι’ αυτό ακριβώς, υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι να διαφυλάττουμε το κύρος και την αξιοπιστία τους» είπε ο υφυπουργός απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει αυτή την αρχή, με τον αδιαπραγμάτευτο σεβασμό της στη λειτουργία του κράτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!