Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Παπαρήγα: Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια για την Ε.Ε. και την ευρωζώνη
[Newsbeast]: Παπαρήγα: Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια για την Ε.Ε. και την ευρωζώνη

[Newsbeast]: Παπαρήγα: Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια για την Ε.Ε. και την ευρωζώνη

«Αποκαλύψαμε ότι δε θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια και ότι η σύγκλιση θα γινόταν προς τα κάτω, όχι προς τα πάνω»

«Μονόδρομος είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ ώστε ο λαός να αμφισβητήσει με τη δική του παρέμβαση τις αντιλαϊκές συμφωνίες, να βρεθεί σε θέση επίθεσης απέναντι στο μπαράζ αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων».

Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε αποψε το βράδυ από την Καρδίτσα, η Αλέκα Παπαρήγα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, μιλώντας στην πλατεία Πλαστήρα, σε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση. Σημείωσε ακόμη, πως «το κύριο πρόβλημα είναι ο λαός να αξιοποιήσει το όπλο της ψήφου ώστε να βρεθεί την επόμενη μέρα σε θέση ετοιμότητας, και παρέμβασης στις συνθήκες της αναιμικής και αβέβαιης καπιταλιστικής ανάπτυξης». Στην Ελλάδα, την περίοδο 2005 –2016, συνέχισε η ίδια, περίπου 140.000 νοικοκυριά βιοπαλαιστών ατομικών αγροτοπαραγωγών και κτηνοτρόφων, αλιέων, πετάχτηκαν από την παραγωγή. Από την άλλη πλευρά, την ίδια περίοδο καταγράφεται μια συνεχής τάση συγκέντρωσης της γης σε εκμεταλλεύσεις με έκταση μεγαλύτερη των 200 στρεμμάτων, μεγαλύτερα σε μέγεθος κεφάλαια εκτοπίζουν τα μικρότερα, είπε, προσθέτοντας:

«Η αγροτομάνα Καρδίτσα έχει πολύτιμη πείρα για το τι σημαίνει κεφάλαιο, Κοινή Αγροτική Πολιτική. Ξέρει καλά τι έλεγε το ΚΚΕ όχι μόνο τα τελευταία χρόνια αλλά εδώ και 20, 30 χρόνια για την πορεία του μικρού αγροτοπαραγωγού και κτηνοτρόφου».

Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ δεν παρέλειψε να επισημάνει επίσης, πως «το ΚΚΕ είπε την αλήθεια για την ΕΕ και την ευρωζώνη , ότι δε θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια, ότι η σύγκλιση θα γινόταν προς τα κάτω, όχι προς τα πάνω».

«Αποκαλύψαμε», πρόσθεσε, «ότι οι επιδοτήσεις της ΚΑΠ τελικά δεν θα έσωζαν τον αγρότη, δεν θα ανέκοπταν την εξάρτησή του από τις τράπεζες, τους εμπόρους, τους βιομήχανους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!