Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 3 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Οι παπαγάλοι κάνουν περισσότερα από το να μιμούνται απλώς την ανθρώπινη λαλιά
[Newsbeast]: Οι παπαγάλοι κάνουν περισσότερα από το να μιμούνται απλώς την ανθρώπινη λαλιά

[Newsbeast]: Οι παπαγάλοι κάνουν περισσότερα από το να μιμούνται απλώς την ανθρώπινη λαλιά

Η εξυπνάδα των πτηνών

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βιέννης δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν τους παπαγάλους να φτιάχνουν αγκίστρια από εύπλαστα υλικά για να πιάσουν ξηρούς καρπούς από δυσπρόσιτα μέρη.

Το θέλετε ακόμα πιο εντυπωσιακό; Οι παπαγάλοι δεν είχαν δει ποτέ στη ζωή τους αγκίστρια !

Σε μια δεύτερη δοκιμασία, τα πουλιά έπρεπε να ισιώσουν και πάλι το αγκίστρι για να σπρώξουν αυτή τη φορά το φαγητό από έναν διαφορετικό σωλήνα. Κάποια τα κατάφεραν μάλιστα και στα δύο τεστ επιδεικνύοντας μια τρομακτική νοημοσύνη σε έργα που δεν είχαν ξανακάνει ποτέ.

Έπρεπε να εφεύρουν δηλαδή λύσεις από υλικά που δεν υπάρχουν στον κόσμο τους και να φτιάξουν εργαλεία που δεν χρησιμοποιούν ακριβώς στην καθημερινότητά τους!

Ο νέος κύκλος πειραμάτων έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που ήξεραν οι ζωολόγοι ήδη από τις αρχές του 2000, όταν ένα κοράκι ονόματι Μπέτι είχε σοκάρει την επιστημονική κοινότητα φτιάχνοντας κι αυτή αγκίστρια για να ανακτήσει φαγητό από δυσπρόσιτους σωλήνες.

Κι ενώ τότε η γνωστική δεξιότητα των πουλιών ήταν ακόμα αρκετά ασυνήθιστη ερευνητικά, πλέον ξέρουμε καλά πως κοράκια και παπαγάλοι προβαίνουν σε περίπλοκες αλληλουχίες σκέψεων και συμπεριφορών, με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν οι πίθηκοι, οι χιμπατζήδες και οι άνθρωποι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!