Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Παπαδοπούλου: Δεν μπορεί το ΔΝΤ να παίζει παιχνίδια στις πλάτες των Ελλήνων
[Newsbeast]: Παπαδοπούλου: Δεν μπορεί το ΔΝΤ να παίζει παιχνίδια στις πλάτες των Ελλήνων

[Newsbeast]: Παπαδοπούλου: Δεν μπορεί το ΔΝΤ να παίζει παιχνίδια στις πλάτες των Ελλήνων

«Στόχος μας είναι να μην υπάρξουν νέα μέτρα για μετά το 2018»

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε παρέμβαση της στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», χαρακτήρισε «σκληρή» τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους Θεσμούς, και παρατήρησε πως «δεν μπορεί το ΔΝΤ να παίζει παιχνίδια με τους Ευρωπαίους στις πλάτες των Ελλήνων. Στόχος μας είναι να μην υπάρξουν νέα μέτρα για μετά το 2018».

«Η ανεργία είναι μάστιγα και για να ξεπεραστεί και να μπορέσει η οικονομία να σταθεί στα πόδια της θα πρέπει να υπάρξει ιεράρχηση προτεραιοτήτων: θα πρέπει να γίνει ρύθμιση του χρέους, ώστε στη συνέχεια να μπορέσουμε να ξαναδούμε τους φορολογικούς συντελεστές και να υπάρξει εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών, Ελλήνων και ξένων», είπε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ . «Το 3,5% στα πρωτογενή πλεονάσματα το διορθώσαμε από το 4,5% που είχε προγραμματιστεί από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα την οποία οι ΑΝΕΛ στηρίζουμε, μαζί με τις προσπάθειες για τη ρύθμιση του χρέους, προωθεί πολιτικές προκειμένου η χώρα μας να βγει από την ύφεση με την κοινωνία όρθια. Με στόχο τη στήριξη των μικρών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, στον προϋπολογισμό προβλέπεται κονδύλι 750 εκατ. ευρώ για κοινωνικές δαπάνες, από το τίποτα της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου».

Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ακόμα ότι χρειάζεται διαφορετικό μείγμα φορολογικής πολιτικής για να αναπτυχθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία, σημειώνοντας πως όταν ο κ. Μητσοτάκης προτείνει ραγδαίες φορολογικές ελαφρύνσεις, «δεν μας λέει από πού θα μπορεί να βρει τα χρήματα».

Σε ότι αφορά την φοροδιαφυγή και τις σχετικές λίστες, έκανε λόγο για επί πολλά χρόνια ανύπαρκτους ελέγχους και απόκρυψη των λιστών «Λαγκάρντ» και «Μπόργιανς» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!