Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 3 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Πάνω από 15.000 επιστήμονες γράφουν «επιστολή στην ανθρωπότητα» για την εφιαλτική μας μοίρα
[Newsbeast]: Πάνω από 15.000 επιστήμονες γράφουν «επιστολή στην ανθρωπότητα» για την εφιαλτική μας μοίρα

[Newsbeast]: Πάνω από 15.000 επιστήμονες γράφουν «επιστολή στην ανθρωπότητα» για την εφιαλτική μας μοίρα

«Σύντομα θα είναι πολύ αργά να αλλάξουμε πορεία από την καταστροφική τροχιά μας»

Πριν από 25 χρόνια, εκατοντάδες επιστήμονες είχαν υπογράψει ένα γράμμα στο ανθρώπινο είδος με το οποίο μας προειδοποιούσαν πως είχαμε βάλει τους εαυτούς μας σε πορεία καταστροφής.

«Προειδοποίηση στην ανθρωπότητα » το είχαν τιτλοφορήσει και γράφει κάπου: «Οι ανθρώπινες δραστηριότητες προκαλούν σφοδρές και συχνά μη αναστρέψιμες βλάβες στο περιβάλλον και σε βασικούς πόρους».

Αν δεν αλλάζαμε πορεία, έλεγαν ήδη από το 1992, τότε θα υπονομεύαμε καθοριστικά το μέλλον μας, αλλά και την πορεία των φυτών και των ζώων, και θα καταλήγαμε με ένα παγκόσμιο οικοσύστημα που δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει κανενός είδους ζωή.

Το μέλλον ήρθε λοιπόν και ο ίδιος επιστημονικός φορέας χτυπά και πάλι, μόνο που πλέον έχει πολύ περισσότερες υπογραφές και ακόμα πιο ζοφερά μελλούμενα. Πλέον υπογράφουν 15.364 επιστήμονες από 184 χώρες και μας λένε πως ο ανθρώπινος υπερπληθυσμός θα είναι σύντομα περισσότερος απ’ όσο μπορεί να αντέξει ο πλανήτης, κάνοντας τους λιγοστούς πια πόρους να σωθούν.

«Σύντομα θα είναι πολύ αργά να αλλάξουμε πορεία από την καταστροφική τροχιά μας και ο χρόνος σώνεται. Πρέπει να αναγνωρίσουμε, τόσο στις καθημερινές ζωές μας όσο και στους κυβερνώντες θεσμούς μας, ότι η Γη και όλη της η ζωή είναι το μόνο μας σπίτι».

Το μόνο θετικό που αναγνωρίζει η νέα τρομακτική επιστολή είναι πως η τρύπα του όζοντος έχει βελτιωθεί, αν και αυτό δεν είναι παρά υποσημείωση στα όποια εφιαλτικά προφητεύουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!