Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Πανεπιστήμια: Θετικοί στη σύνδεση της χρηματοδότησης με την αξιολόγηση οι πρυτάνεις
[Newsbeast]: Πανεπιστήμια: Θετικοί στη σύνδεση της χρηματοδότησης με την αξιολόγηση οι πρυτάνεις

[Newsbeast]: Πανεπιστήμια: Θετικοί στη σύνδεση της χρηματοδότησης με την αξιολόγηση οι πρυτάνεις

Αρνητικοί στη διάταξη για τα κολέγια οι εκπρόσωποι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

Με θετική ανταπόκριση αλλά και με παρατηρήσεις, προβληματισμούς και ενστάσεις ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις των αρμόδιων εξωκοινοβουλευτικών φορέων που είχαν κληθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής να εκφράσουν τις απόψεις τους επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις».

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως , διαβεβαίωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου έχει καταγράψει όλες τις απόψεις που έχουν κατατεθεί και θα τις εξετάσει ώστε να προχωρήσει σε βελτιώσεις του νομοσχεδίου.

Από την πλευρά των εκπροσώπων των πανεπιστημίων το νομοσχέδιο χαρακτηρίστηκε ως σημαντική προσπάθεια για την ενίσχυση των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικά ενώ τονίστηκε ότι καμία διαφωνία δεν υπάρχει ως προς την σύνδεση της χρηματοδότησης τους με την αξιολόγηση.

Σοβαρές ενστάσεις εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ που χαρακτήρισαν το άρθρο 50 του νομοσχεδίου για τα πιστοποιητικά κολεγίων, ως αιτία πολέμου, και ζήτησαν την απόσυρση του.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων Αθανάσιος Δημόπουλος, έκανε λόγο για πολύ σημαντική προσπάθεια που γίνεται, παρά τους περιορισμούς που βάζει η κομισιόν και η Γιούροστατ για τη λειτουργία των πανεπιστημίων και των κονδυλίων στην έρευνα, και χαρακτήρισε απαραίτητες τις νομοθετικές ρυθμίσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!