Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Παναγία των Παρισίων: Τα χρήματα που δεν επαρκούσαν για τη συντήρηση και η φθορά πριν τη φωτιά
[Newsbeast]: Παναγία των Παρισίων: Τα χρήματα που δεν επαρκούσαν για τη συντήρηση και η φθορά πριν τη φωτιά

[Newsbeast]: Παναγία των Παρισίων: Τα χρήματα που δεν επαρκούσαν για τη συντήρηση και η φθορά πριν τη φωτιά

Ηχηρό μήνυμα για την προστασία της παγκόσμιας κληρονομιάς μέσα από τις στάχτες του εμβληματικού ναού

Σε ατύχημα αποδίδουν οι γαλλικές αρχές, με βάση τα πρώτα συμπεράσματα και την απουσία άλλων στοιχείων, την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στην Παναγία των Παρισίων , προκαλώντας τεράστιες ζημιές στον ιστορικό καθεδρικό ναό της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού έχει ξεκινήσει έρευνα για «πρόκληση καταστροφής από φωτιά από αμέλεια» και η αστυνομία έχει αρχίσει τις ερωτήσεις στους εργαζόμενους που απασχολούνταν στην ανακαίνιση.

Μέχρι η έρευνα να καταλήξει σε επίσημα ευρήματα για τα αίτια της πυρκαγιάς πολλά λέγονται και ακούγονται, σε επίπεδο ερμηνειών και εικασιών αλλά και σεναρίων συνωμοσίας.

Σε αυτό πάντως που φαίνεται να υπάρχει συμφωνία είναι πως ο εμβληματικός ναός του Παρισιού έπεσε θύμα και της έλλειψης επαρκούς χρηματοδότησης τόσο για την τακτική συντήρησή του όσο και για τη συνολική αποκατάσταση της φθοράς που έχει επέλθει φυσιολογικά, λόγω των αιώνων αλλά και επιπλέον επιβαρυντικών παραγόντων, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση και η διάβρωση λόγω των καιρικών φαινομένων.

Για χρόνια, η Παναγία των Παρισίων είχε βρεθεί στο μέσο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην αρχιεπισκοπή της πόλης και το γαλλικό κράτος αναφορικά με το ποιος θα πρέπει να πληρώσει τις ολοένα και πιο αναγκαίες επισκευές στις υπό κατάρρευση, σε κάποιες περιπτώσεις, δομές της, όπως οι περίφημοι «δαίμονες», οι αντηρίδες, τα κιγκλιδώματα, και τα γοτθικά στοιχεία της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!