Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Σε παγκόσμια μάχη κατά του ρατσισμού καλεί η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας
[Newsbeast]: Σε παγκόσμια μάχη κατά του ρατσισμού καλεί η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας

[Newsbeast]: Σε παγκόσμια μάχη κατά του ρατσισμού καλεί η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας

Ξεκίνησαν οι κηδείες των θυμάτων της επίθεσης στο Κράισττσερτς

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν κάλεσε σε παγκόσμια μάχη για την καταπολέμηση της ρατσιστικής, ακροδεξιάς ιδεολογίας μετά την επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας εναντίον δύο τεμενών στο Κράισττσερτς.

Σε μία από τις πρώτες συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει, η Άρντερν δήλωσε στο BBC ότι απορρίπτει την άποψη ότι η μετανάστευση τροφοδοτεί τον ρατσισμό.

Όταν ρωτήθηκε για την άνοδο του ακροδεξιού εθνικισμού η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός απάντησε: «Ο δράστης ήταν Αυστραλός πολίτης, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διαθέτουμε μια ιδεολογία στη Νέα Ζηλανδία που αποτελεί προσβολή για την πλειονότητα των Νεοζηλανδών».

Η Άρντερν τόνισε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν ευθύνη «να ξεριζώσουν τον εθνικισμό όπου υπάρχει και να διασφαλίσουν ότι δεν θα δημιουργήσουν ποτέ ένα περιβάλλον στο οποίο μπορεί να ανθίσει».

«Θα κάνω έκκληση παγκοσμίως», υπογράμμισε. «Αυτό που έζησε η Νέα Ζηλανδία είναι βία εναντίον μας από κάποιον που μεγάλωσε και έμαθε αυτή την ιδεολογία αλλού. Αν θέλουμε να διασφαλίσουμε σε παγκόσμιο επίπεδο ότι είμαστε ένας ασφαλής, ανεκτικός και περιεκτικός κόσμος, δεν μπορούμε να το σκεφτόμαστε με όρους συνόρων», εξήγησε η Άρντερν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ξεκίνησαν οι κηδείες των θυμάτων

Ένας Σύρος πρόσφυγας και ο γιος του ήταν τα πρώτα θύματα των επιθέσεων στο Κράισττσερτς που ενταφιάστηκαν, με τα ανοικτά τους φέρετρα να μεταφέρονται στους ώμους των πενθούντων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!