Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Όταν η Γη βρυχάται: Ηφαίστεια και οι πιο πολύνεκρες εκρήξεις της τελευταίας 25ετίας
[Newsbeast]: Όταν η Γη βρυχάται: Ηφαίστεια και οι πιο πολύνεκρες εκρήξεις της τελευταίας 25ετίας

[Newsbeast]: Όταν η Γη βρυχάται: Ηφαίστεια και οι πιο πολύνεκρες εκρήξεις της τελευταίας 25ετίας

Περιστατικά που η φύση «αγρίεψε» και κόστισε ανθρώπινες ζωές – Δείτε τις φωτογραφίες

Έξι νεκροί κι ακόμα οκτώ αγνοούμενοι- που θεωρούνται νεκροί- είναι ο απολογισμός της έκρηξης του ηφαιστείου που έγινε τη Δευτέρα στο νησί Γουάιτ στη Νέα Ζηλανδία. Τρεις ημέρες μετά, η προσέγγιση του νησιού, προκειμένου να ανασυρθούν τα θύματα της έκρηξης, παραμένει αδύνατη. Η νεοζηλανδική αστυνομία θεωρεί πολύ επικίνδυνο να σταλούν εκεί άνθρωποι, από τη στιγμή που ο κίνδυνος νέας έκρηξης παραμένει ισχυρός.

Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου τέμνονται οι τεκτονικές πλάκες της Αυστραλίας και του Ειρηνικού. Όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, καταγράφονται έως και 15.000 σεισμικές δονήσεις τον χρόνο και ισχυρή ηφαιστειακή δραστηριότητα. Το 1953, η πτώση ξεραμένης λάβας από το όρος Ρουαπέγιου, στο Βόρειο Νησί, είχε εκτροχιάσει τρένο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 151 άνθρωποι.

Η έκρηξη στο ηφαίστειο Ουακατάνε είναι η τελευταία ηφαιστειακή έκρηξη που προκαλεί ανθρώπινες απώλειες, αλλά η τελευταία 25ετία έχει δει κι άλλες εκρήξεις που άφησαν πίσω τους νεκρούς.

Οι πιο φονικές ηφαιστειακές εκρήξεις της τελευταίας 25ετίας είναι οι παρακάτω:

2018: Ινδονησία

Την 22α Δεκεμβρίου, έκρηξη στο ινδονησιακό ηφαίστειο Άνακ Κρακατόα στην Ινδονησία προκαλεί την πτώση μεγάλου μέρους του κρατήρα στη θάλασσα. Πάνω από 150 εκατομμύρια κυβικά μέτρα βράχων και ηφαιστειακής τέφρας πέφτουν στον ωκεανό, δημιουργώντας τσουνάμι που χτυπάει εντελώς απροειδοποίητα τις ακτές της Σουμάτρας και της Ιάβας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!