Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Newsbeast]: Όταν Σκορτσέζε απολαμβάνει να αφηγείται τον Ντίλαν
[Newsbeast]: Όταν Σκορτσέζε απολαμβάνει να αφηγείται τον Ντίλαν

[Newsbeast]: Όταν Σκορτσέζε απολαμβάνει να αφηγείται τον Ντίλαν

Οι δυο θρύλοι συναντιούνται στο «Rolling Thunder Revue»

Τι συμβαίνει όταν ένας ζωντανός θρύλος του κινηματογράφου, ο Μάρτιν Σκορτσέζε, θέλει να διηγηθεί τον μύθο ενός ζωντανού θρύλου της μουσικής, του Μπομ Ντίλαν; Οι δύο συνεργοί διασκεδάζουν όταν μπλέκουν τη μυθοπλασία με την πραγματικότητα, χωρίς αυτό να βλάπτει τη συγκεκριμένη ταινία «Rolling Thunder Revue».

Δεκατέσσερα χρόνια μετά την ταινία-ντοκιμαντέρ «No Direction Home» που σκιαγραφεί την εξέλιξη του μουσικού Μπομπ Ντίλαν, ο οποίος ξεκίνησε ως τροβαδούρος της φολκ και έγινε ένας εμβληματικός ροκ σταρ, ο Σκορτσέζε διηγείται αυτή τη φορά την περιοδεία «Rolling Thunder Revue» του 1975-1976, με τη μορφή ενός ντοκιμαντέρ μυθοπλασίας που θα προβληθεί από το Netflix, αποδεικνύοντας τη σκηνική εκπλήρωση του θρύλου της φολκ-ροκ και την τότε μποέμικη ζωή του.

Το 1974 ο Ντίλαν βάζει τέλος σε οκτώ χρόνια σκηνικής απουσίας αρχίζοντας μια ιδιαίτερα προσοδοφόρα περιοδεία συνοδευόμενος από το συγκρότημα Τhe Band. Ένας θρίαμβος –ήδη απαθανατίστηκε από τον Σκορτσέζε στο «The Last Waltz» (Το Τελευταίο Βαλς) — που επαναφέρει τον Ντίλαν στη θέση του μεγαλύτερου ροκ σταρ, χωρίς αυτό να τον κάνει πιο ευτυχισμένο. Αντίθετα του λείπει το ουσιώδες: η ανανέωση της επαφής με τον κόσμο.

Τότε έχει την ιδέα να συγκεντρώσει μια ομάδα καλλιτεχνών για μια περιοδεία στη Βόρεια Αμερική. Ταξιδεύουν με καραβάνι που οδηγεί ο ίδιος, προσδοκά μια επιστροφή στις ρίζες: στις μικρές αίθουσες, εκεί όπου διαμόρφωνε με το κοινό μια ζεστή σχέση, ξετυλίγοντας το ταλέντο του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!