Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Newsbeast]: Η οστεοπενία κυριαρχεί στους άνδρες
[Newsbeast]: Η οστεοπενία κυριαρχεί στους άνδρες

[Newsbeast]: Η οστεοπενία κυριαρχεί στους άνδρες

Σημαντική η εξέταση οστικής πυκνότητας στους μεσήλικες

Το 28% των αντρών και το 26% των γυναικών 26% ηλικίας 35 έως 50 ετών εμφανίζουν οστεοπενία, που είναι πρόδρομος τηςοστεοπόρωσης , σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο «Journal of the American Osteopathic Association» (Περιοδικό της Αμερικανικής Οστεοπαθητικής Ένωσης), δείχνουν ότι η απώλεια οστικής πυκνότητας σε νεαρή σχετικά ηλικία είναι ένα θέμα που αφορά και τα δύο φύλα.

Αυτό που εντυπωσίασε τους ερευνητές είναι ότι η οστεοπενία, δηλαδή η κατάσταση στην οποία τα οστά γίνονται πιο αδύναμα αλλά δεν έχουν ακόμη φτάσει στο σημείο να σπάνε εύκολα, κυριαρχεί στους άντρες.

«Συνήθως συσχετίζουμε την απώλεια οστικής πυκνότητας με τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, αλλά τα ευρήματά μας έδειξαν αυξημένο κίνδυνο στους νεότερους άνδρες», δήλωσε η δρ. Μάρθα Αν Μπας, αναπληρώτρια καθηγήτρια Υγείας και Επιστήμης της Άσκησης στο Πανεπιστήμιο του Μισσισίπι σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην μελέτη αναλύθηκε η οστική πυκνότητα 173 ατόμων 35 έως 50 ετών. Οι ερευνητές απεικόνισαν σημεία της σπονδυλικής στήλης των συμμετεχόντων για να εξάγουν τα συμπεράσματά τους, εκθέτοντάς τους σε πολύ μικρή δόση ακτινοβολίας.

Η δρ. Μπας τόνισε ότι είναι σημαντικό να γίνεται η εξέταση οστικής πυκνότητας σε όλο και περισσότερους μεσήλικες, ώστε να είναι σε θέση να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα.

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν επίσης την ανάγκη διατήρησης δυνατώνοστών .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!