Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Ο Ορμπάν δεν θα συνεργαστεί με τον Σαλβίνι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
[Newsbeast]: Ο Ορμπάν δεν θα συνεργαστεί με τον Σαλβίνι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

[Newsbeast]: Ο Ορμπάν δεν θα συνεργαστεί με τον Σαλβίνι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Αναστέλλεται επ΄αόριστον η δικαστική μεταρρύθμιση που βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης με την ΕΕ

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε απροσδόκητα σήμερα την επ΄ αόριστον αναβολή της λειτουργίας ενός νέου συστήματος διοικητικών δικαστηρίων, υπαναχωρώντας από μια μεταρρύθμιση η οποία είχε προκαλέσει ανησυχίες για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Οι αλλαγές στο δικαστικό σύστημα της Ουγγαρίας, τις οποίες πρότεινε το εθνικιστικό κόμμα Fidesz, βρίσκονται στο επίκεντρο μιας αντιπαράθεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία υποστηρίζει ότι ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν απειλούν τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Σε μια άλλη προσπάθεια να κατευνάσει τους Ευρωπαίους συμμάχους του, το Fidesz απέκλεισε για πρώτη φορά το ενδεχόμενο να ενώσει τις δυνάμεις του με την ευρωσκεπτικιστική ομάδα του Ιταλού αναπληρωτή πρωθυπουργού Ματέο Σαλβίνι μετά τις ευρωεκλογές που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα.

Η Ουγγαρία ενέκρινε πέρυσι έναν νέο νόμο για τη δημιουργία δικαστηρίων που θα εποπτεύονται απευθείας από τον υπουργό Δικαιοσύνης, μια κίνηση που οι επικριτές του νόμου θεωρούν ότι μπορεί να επιτρέψει πολιτικές παρεμβάσεις σε ζητήματα δικαιοσύνης.

Στις αρχές της φετινής χρονιάς η Ουγγαρία άλλαξε ορισμένες πλευρές της μεταρρύθμισης στις οποίες είχε ασκήσει κριτική η Επιτροπή της Βενετίας, μια ευρωπαϊκή ομάδα ειδικών στο συνταγματικό δίκαιο.

«Η κυβέρνηση θα κινήσει (τη διαδικασία για) την αναβολή επ΄αόριστον της λειτουργίας του συστήματος διοικητικών δικαστηρίων», δήλωσε ο Γκέργκελι Γκιούλιας, προσωπάρχης του Ορμπάν , σε συνέντευξη Τύπου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!