Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Οργή στην Κίνα, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε νόμο για τη δημοκρατία στο Χονγκ Κονγκ
[Newsbeast]: Οργή στην Κίνα, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε νόμο για τη δημοκρατία στο Χονγκ Κονγκ

[Newsbeast]: Οργή στην Κίνα, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε νόμο για τη δημοκρατία στο Χονγκ Κονγκ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα επιβεβαιώνει πως δεν παραβιάζονται αστικά και ανθρώπινα δικαιώματα

Μεγάλη αγανάκτηση και απόλυτη εναντίωση εξέφρασε η κυβέρνηση της Κίνας για την έγκριση, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, τεσσάρων σχεδίων νόμου που προβλέπουν ότι η Ουάσινγκτον θα υιοθετήσει πολύ σκληρότερη στάση έναντι του Πεκίνου, ειδικά όσον αφορά το Χονγκ Κονγκ.

«Προτρέπουμε τις ΗΠΑ να σταματήσουν αμέσως να αναμιγνύονται στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ, στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Γκενγκ Σουάνγκ, καθώς το Πεκίνο παραμένει αντιμέτωπο τους τελευταίους τέσσερις μήνες με μια πρόκληση χωρίς προηγούμενο, τις μαζικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο σημαντικότερο χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ασίας.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε χθες «νόμο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία στο Χονγκ Κονγκ», που απειλεί να στερήσει από την περιοχή το ειδικό οικονομικό καθεστώς που έχει παραχωρήσει η Ουάσινγκτον στην περιοχή, πρώην βρετανική αποικία, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Το κείμενο — μένει να υποβληθεί σε συζήτηση και ψηφοφορία στη Γερουσία, πριν φθάσει στο γραφείο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ — προβλέπει ότι προϋπόθεση για τη διατήρηση αυτού του ειδικού καθεστώτος στο εξής θα είναι η επαλήθευση σε ετήσια βάση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πως δεν παραβιάζονται αστικά και ανθρώπινα δικαιώματα από τις αρχές του Χονγκ Κονγκ.

Προβλέπει επίσης την επιβολή σκληρών κυρώσεων σε κάθε αξιωματούχο που θα κριθεί ότι καταργεί ή παραβιάζει «θεμελιώδεις ελευθερίες» στη συγκεκριμένη ημιαυτόνομη περιοχή της Κίνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!