Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Με όποια σειρά κι αν πιει κανείς κρασί και μπίρα το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο
[Newsbeast]: Με όποια σειρά κι αν πιει κανείς κρασί και μπίρα το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο

[Newsbeast]: Με όποια σειρά κι αν πιει κανείς κρασί και μπίρα το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο

Τι έδειξε επιστημονικό πείραμα

Απάντηση στο διαχρονικό ερώτημα αν υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να μεθύσει κάποιος ανάλογα με το αν θα πιει πρώτα μπίρα και μετά κρασί ή το αντίστροφο έδωσαν Γερμανοί και Βρετανοί επιστήμονες, που έκαναν ένα πείραμα με το συγκεκριμένο αντικείμενο και διαπίστωσαν αυτό που ξέρουν όλοι όσοι έχουν επίσης πειραματιστεί, αλλά ιδιωτικά: το αποτέλεσμα είναι λίγο-πολύ το ίδιο.

Οι ειδικοί, από τα πανεπιστήμια Βίτεν/Χέρντεκε και Κέιμπριτζ, που έκαναν τη δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό επιστήμης της διατροφής «American Journal of Clinical Nutrition», χώρισαν 90 εθελοντές, ηλικίας από 10 έως 40 ετών, σε τρεις ομάδες, και τους έβαλαν να πιουν ποτά με διαφορετική σειρά.

Η πρώτη ομάδα κατανάλωσε πρώτα μπίρα και μετά κρασί, η δεύτερη πρώτα κρασί και μετά μπίρα, ενώ η τρίτη είτε μόνο μπίρα είτε μόνο κρασί. Μετά από μία εβδομάδα το πείραμα επαναλήφθηκε, αλλά αυτή τη φορά είχαν αντιστραφεί οι ρόλοι, δηλαδή, αυτοί που είχαν πιει πρώτα μπίρα ήπιαν πρώτα κρασί και το αντίστροφο.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν πόσο μεθυσμένοι ένιωθαν κάθε φορά προτού κοιμηθούν, σε κλίμακα από το μηδέν ως το δέκα, καθώς επίσης να βαθμολογήσουν σε μία κλίμακα από μηδέν ως 56 πόσο ισχυρό ήταν το χανγκόβερ το επόμενο πρωί, με βάση τα σχετικά συμπτώματα (ναυτία, πονοκέφαλος, κόπωση, δίψα, στομαχόπονος, ταχυπαλμία, απώλεια όρεξης κ.ά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!