Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Η ομάδα από την Βουλγαρία που κινητοποιεί την κοινωνία για τους πληγέντες στην Αυστραλία
[Newsbeast]: Η ομάδα από την Βουλγαρία που κινητοποιεί την κοινωνία για τους πληγέντες στην Αυστραλία

[Newsbeast]: Η ομάδα από την Βουλγαρία που κινητοποιεί την κοινωνία για τους πληγέντες στην Αυστραλία

Οι νέοι με το όνομα «SOS Koala» χρησιμοποιούν τη δύναμη των social media

Οι φονικές πυρκαγιές στην Αυστραλία, που βρίσκεται εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα τους, δεν άφησαν ασυγκίνητη μια ομάδα νέων στη Βουλγαρία και, γι’ αυτόν τον λόγο προχώρησαν, αξιοποιώντας τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη φιλανθρωπική εκστρατεία με την ονομασία «SOS Koala», με στόχο την υποστήριξη των προσπαθειών αποκατάστασης των ζημιών που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές φωτιές.

Από την ξεχωριστή αυτή εκστρατεία έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 11 χιλιάδες λέβα (5624 ευρώ), τα οποία θα διατεθούν στο «World Wildlife Fund Australia» για τη θεραπεία, τη στέγαση και τη σίτιση των κοάλα και άλλων ζώων, που έχουν πληγεί από τις φονικές πυρκαγιές, μεταδίδει η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας (BNR).

«Παρόλο που το ποσό μπορεί να φαίνεται μικρό, σε σχέση με δωρεές που έκαναν διάσημοι ηθοποιοί ή επιχειρηματίες, είναι έμπρακτη απόδειξη της αλληλεγγύης υπέρ των πληγέντων ανθρώπων και ζώων στην Αυστραλία» υπογραμμίζει η Βιολέτα Βάρτοβσκα, μία εκ των διοργανωτών της εκστρατείας, προσθέτοντας ότι «αυτό που συνέβη στην Αυστραλία θα επηρεάσει αναπόφευκτα όλους μας, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά μπορεί να είμαστε γεωγραφικά. Μια μελέτη της NASA δείχνει ότι το διοξείδιο του άνθρακα που εκλύεται στην ατμόσφαιρα εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών είναι πάνω από 250 εκατομμύρια τόνοι».

Η Βιολέτα σημειώνει ότι οι Βούλγαροι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα που απηύθυνε η ίδια και η υπόλοιπη ομάδα. «Αυτό που έμαθα από την εμπειρία μου από τη συγκεκριμένη εκδήλωση και από παρόμοιες είναι ότι οι Βούλγαροι θέλουν να βοηθούν όσους έχουν ανάγκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!