Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Ολοκληρώθηκε η δοκιμή αποστολής SMS στη Σύρο για την «ενδιάμεση λύση»
[Newsbeast]: Ολοκληρώθηκε η δοκιμή αποστολής SMS στη Σύρο για την «ενδιάμεση λύση»

[Newsbeast]: Ολοκληρώθηκε η δοκιμή αποστολής SMS στη Σύρο για την «ενδιάμεση λύση»

Πραγματοποιήθηκε ακόμη ένα επιτυχημένο βήμα στο πλαίσιο υλοποίησης του 112

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση αποστολής SMS για την «ενδιάμεση λύση», κατά την οποία οι πολίτες της Σύρου έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα το σχετικό μήνυμα (με εξαίρεση αυτά που λάμβαναν σήμα μέσω υπηρεσιών roamingσχετικό). Σύμφωνα με την κοινή ενημέρωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ταυτόχρονα, στο πλαίσιο υλοποίησης του 112, πραγματοποιήθηκε δοκιμή αποστολής ειδοποιήσεων CBS σε όσες συσκευές βρίσκονταν στην ίδια περιοχή.

Η «ενδιάμεση λύση» με SMS είχε εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τη 12η Ιουλίου, με σκοπό να καλυφθεί η αδυναμία ορισμένων συσκευών να λάβουν μηνύματα κυψέλης (CBS) μέσω των λειτουργιών του 112 και με προοπτική να παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία σε διάστημα ενός μήνα.

Την Τετάρτη (31/07), 17 ημέρες μετά, η «ενδιάμεση λύση» με SMS παραδίδεται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πλήρως λειτουργική τεχνικά και μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες ο κρατικός μηχανισμός θα είναι σε απόλυτη ετοιμότητα να αποστέλλει SMS σε όσα κινητά τηλέφωνα βρίσκονται εντός των περιοχών ενδιαφέροντος.

Εξερχόμενος από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, όπου πραγματοποιήθηκε η άσκηση, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, δήλωσε: «Τόσο η άσκηση του SMS όσο και η άσκηση του CBS, του 112,ήταν επιτυχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!